Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Constanța Un bărbat ce consuma droguri de mult timp, urmărit de jandarmi, după ce a cumpărat substanțe interzise

ro

15 Jan, 2024 14:18 714 Marime text

foto: IJJ Constanța Sâmbătă, 13.01.2024, în jurul orei 11:00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, aflați în timpul unei misiuni de patrulare în municipiul Constanța, au observat pe strada Caraiman un bărbat care vorbea cu două persoane aflate într-un autoturism. La vederea mașinii jandarmilor, cei trei au avut un comportament suspect și agitat iar mașina cu cei doi a plecat în grabă, fără a putea fi identificată.

Jandarmii l-au urmărit și oprit pe bărbatul care vorbea cu cei din autoturism și l-au legitimat. Ulterior au efectuat asupra acestuia control corporal preventiv și au găsit asupra lui 6 pachețele de staniol care conțineau o substanță de culoare galben-verzuie. Bărbatul a declarat că este consumator de droguri de mult timp și că nu a cumpărat acele droguri de la cei doi bărbați din mașină, ci de la un alt bărbat, din zona Gării Constanța.

Persoana în cauză a fost condusă la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța unde s-au întocmit acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de substanțe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri), iar substanțele găsite asupra sa au fost ridicate în vederea confiscării, fiind ulterior predate către organele de poliție abilitate pentru continuarea cercetărilor.

Le reamintim și de această dată tuturor cetățenilor faptul că simpla deținere, cumpărare sau consumul de substanțe interzise nu sunt fapte banale ci, în conformitate cu prevederile legii 143/ 2000, Articolul 4, „Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, CUMPĂRAREA sau DEȚINEREA de droguri PENTRU CONSUM PROPRIU, fără drept” , este INFRACȚIUNE și ”se pedepsește cu închisoare de la 2 la 5 ani..” -a mai punctat sursa citată




Citește și:

Percheziții domiciliare într-un dosar de trafic de droguri și psihoactive (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii