Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Cezar nu a fost şi nu este iubit“. Cronica unei triumvirat eşuat De ziua lui, Mazăre devine Cezar. Ce mesaj transmite „trădătorilor“?

ro

05 Jul, 2014 00:00 7845 Marime text
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 05 Jul, 2014 16:18 Domnule Teodor, Comparațiile cu personaje istorice despre care Vorbești, nu se fac in studii cu pretenții academice. In presa, insa, ele sunt valabile. Conform teoriei dumitale nu poti sa l compari pe Ponta cu Mao desi unul il poate avea model pe celălalt, fapt dovedit cand se îmbracă la fel. Nu poti face o comparație între Mussolini si visul lui de a urma modelul împăraților romani. Pe Gigi Becali cu Mihai Viteazul. Tocmai aici e farmecul presei: are voie sa facă ironii de genul celei Adei Codau, in care se devoaleaza înclinații nedeclarate si modele doar visate.
  • Teodor 05 Jul, 2014 09:03 O comparatie intre Radu Mazare si un personaj istoric este nepotrivita.Doua personaje istorice pot fi comparate intre ele numai daca sunt contemporane.Mazare nu este contemporan cu Cezar.Totusi,daca ar fi sa-l compar pe Mazare cu un personaj istoric,eu l-as compara cu Pazvante Chioru' sau cu Papura Voda.De aici si termenul de "Tara lui Mazare Voda".Autorul articolului(Ada Codau)are mult bun simt cand afirma ca Radu Mazare este un primar excentric.In limba romana exista si alti termeni mai potriviti.Eu as folosi alt termen. Un primar tebuie sa fie PRIMAR si atat.Primarul nu este reprezentantul "execentricilor".Primarul este oglinda,reprezentantul tuturor cetatenilor,chiar daca l-au votat sau nu.Daca ar fi sa credem in existenta unui primar excentric,de ce nu am voie sa cred si in existenta doctorilor excentrici(am dat un exemplu).Cum ar fi sa vezi un doctor in sala de operatii cu slapi in picioare,nespalat,transpirat,in costum de beduin si cu o tesla in mana in loc de bisturiu.Este un doctor excentric ? Este ! Ce ar spune bolnavul ?