Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce cartier din municipiul Constanţa are cele mai frumoase trotuare. Numai că sunt neterminate. Cum s-a ajuns la această situaţie (galerie foto + video)

ro

19 Oct, 2017 00:00 6670 Marime text

Un cititor al cotidianului ZIUA de Constanţa ne-a semnalat faptul că trotuarele de pe strada Pandurului au fost reabilitate doar pe anumite porţiuni şi nu pe toată strada. Astfel, trotuarele au fost reparate pe strada Pandurului, pe porţiunea dintre calea ferată şi şoseaua Mangaliei, dar şi pe porţiunea dintre strada Meşterul Manole şi Cimitirul din Vii. În schimb, cele de pe porţiunea străzii Pandurului, dintre şoseaua Mangaliei şi strada Meşterul Manole, au fost uitate.
 
Pentru a elucida misterul, am discutat cu directorul general al societăţii Confort Urban SA, ing. Constantin Florian Andrei. „Lucrările au fost oprite deoarece nu am mai avut materialele necesare reabilitării. Licitaţia pentru achiziţia pavelelor şi bordurilor a fost contestată“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanta, Constantin Florian Andrei.

Licitaţie pentru borduri şi pavele 

De altfel, pe licitatiapublica,ro, Confort Urban SRL a postat anunţul de organizare a licitaţiei pentru achiziţionarea de borduri, pavele - tip 1 şi pavele - tip 2. Potrivit anunţului, se va încheia un acord-cadru cu un singur agent economic, pe o durată de trei ani. Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 22.11.2017, ora 16.00. Ofertele vor fi deschise pe data de 23.11.2017, ora 18.00. Garanţia de participare este, pentru lotul 1, de 4.900 de lei, pentru lotul 2 - de 20.000 de lei, iar pentru lotul 3 - de 870 de lei.
 
Lotul 1 constă în achiziţia de borduri, cantitatea minimă estimată - 54.270 de bucăţi, cantitatea maximă estimată - 99.240 de bucăţi. Lotul 2 constă în achiziţia de pavele - tip 1 (cantitatea minimă estimată - 36.000 mp), a 1.050 de bucăţi pavele tip Tactilo (cantitatea maximă estimată - 69.000 mp pavele), şi a 2.100 de bucăţi pavele tip Tactilo. Pentru Lotul 3 se vor achiziţiona pavele - tip 2, cantitatea minimă estimată - 3.900 mp şi cantitatea maximă estimată - 7.500 mp.

Responsabili de atribuirea contractului 

Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante implicate în procedura de achiziţie publică sunt: Claudiu-George Rădulescu - preşedinte al Consiliului de Administraţie/director tehnic, Daniel Darea - membru al Consiliului de Administraţie, Elena Vlad - membru al Consiliului de Administraţie, Marcela-Mariana Frigioiu - membru al CA, Andreea Dobrin - secretar CA, Constantin-Florian Andrei - membru al Consiliului de Administraţie/director general, Ana-Cristina Drăghici - economist CFP, Brânduşa Mădălina Mărgărit - director economic/membru comisie, Nelu Stanca - şef Birou Aprovizionare/membru comisie, George Drăghici - ing. şantier construcţii şi reparaţii drumuri/membru comisie, Laura Cobzaru - inginer achiziţii publice/membru comisie, Lucica Andrei - şef Serviciul Tehnic, rezervă preşedinte comisie, Monica Vodă - şef Biroul Achiziţii/membru rezervă comisie.

Condiţii pentru ofertanţi

Ofertanţii vor demonstra o valoare medie a cifrei de afaceri anuale globale pentru ultimii trei ani (2014, 2015, 2016) de cel puţin 450.000 de lei pentru lotul 1, 2.000.000 de lei pentru lotul 2 şi 85.000 de lei pentru lotul 3. Ofertantul trebuie să facă dovada, la data-limită de depunere a ofertei, că a furnizat, în ultimii trei ani, produse similare în valoare cumulată de minimum 495.000 de lei pentru lotul 1, 2.000.000 de lei pentru lotul 2 şi 87.000 de lei pentru lotrul 3.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ctean 19 Oct, 2017 06:53 Au venit si au facut si prin delfinariu trotuarele dar stiti cu ce , cu asfalt , nu au scos bordurile , nu au pus pavele , o bataie de joc si furaciune de bani publici ,nu au mai ajuns banii de pavele pana la delfinariu si acolo pe pandurului cine stie ce mare politician si a facut vreo viloaie de au facut asa ceva, acolo chiar este frumos asa ar trebui sa faca in toata constanta daca fac nu bataie de joc aruncam niste asfalt si le am scos ochii, golanii politice.