Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pricopie "1 iunie va deveni 1 aprilie, adica ziua pacalelilor"

ro

15 May, 2008 00:00 1322 Marime text
1210795128.jpg

Liderul UPSC-ist eticheteaza campania electorala a contracandidatilor drept "un circ ieftin", "o miscare de imagine", menita sa prosteasca cetateanul

Urmand seria actiunilor demarate impotriva distrugerii spatiilor verzi, Uniunea Populara Social Crestina a adus in fata presei cativa dintre locatarii afectati de eventualele constructii din fata blocurilor TS1-TS2. Dupa ce au reusit scoaterea de pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local, a proiectului de hotarare prin care se schimba regimul de inaltime de la P+1 la P+6 a unei constructii de pe bulevardul Tomis, zona Capelei Militare, UPSC-istii continua demersurile de impiedicare a aprobarii hotararii in iunie. Pentru constientizarea gravitatii problemei, locatarii blocurilor din fata constructiei in discutie, au fost prezenti la intalnirea cu mass-media. Acestia au scos in evidenta aspectele negative care le vor afecta traiul lor zilnic, in eventualitatea in care alesii locali vor incuviinta demararea actiunilor. "Ei sunt cei mai in masura sa zugraveasca situatia cu care se confrunta acum si sa prezinte traiul celor de la blocurile alaturate, afectati deja de colosii de beton", a precizat Pricopie. Totodata au lansat un apel la buna credinta a celor care vor receptiona mesajul pentru solidaritate in stoparea actiunilor ce s-ar putea derula. Trei dintre locatarii invitati au adus argumente solide vizavi de faptul ca distrugerea spatiilor verzi si ridicare constructiilor le afecteaza sanatatea. "O sa inghitim tot praful. Trebuie sa luptam cu totii pentru a schimba mentalitatea acestor parveniti care s-au facut stapani pe Constanta. O sa bage boala in noi", s-a exprimat Lidia Maranjic, pensionara, locatara in blocul A3. Presedintele asociatiei de locatari a blocurilor in discutie, Alexandru Gheorghe, a facut personal interventii atat pe plan local, cat si la nivel central, la guvern, dar totul fara nicio rezolvare. "Suntem condamnati sa stam la celule fara soare. Ne aflam intr-o situatie disperata si va cerem voua, generatiei tinere, suportul in acest sens", a reliefat dezamagit cetateanul. Exprimandu-si revolta vizavi de dezinteresul alesilor pentru soarta cetatenilor, alt locatar al blocului in cauza, Sever Muja, a concluzionat: "Toate partidele spun ca tot ce fac, fac in slujba cetatenilor. Ce slujba a poporului deserveste daca se ridica acest bloc?!".

"Nu avem campanie electorala, ci un circ ieftin"

Completand argumentele aduse de cetateni, Pricopie a evidentiat ca, desi platformele electorale ale partidelor cu reprezentanti in Consiliul Local, pun accent, in campaniile lor electorale, pe solutionarea problemei spatiilor verzi, ei insisi au votat proiectul de distrugere a acestora. "Este o miscare de imagine, de a prosti lumea. Se incearca de fapt transformarea zilei de 1 iunie in 1 aprilie. Nu avem campanie electorala, avem un circ ieftin", a adaugat dezamagit UPSC-istul. Reliefand aspectul conform caruia puterea se da de la unul la altul prin simularea confruntarilor, liderul a precizat ca "avem de-a face cu renegocierea procentelor". Activitatea administratiei Mazare in cei opt ani a determinat pe multi dintre constanteni sa asocieze Consiliul Local cu o societate comerciala, "a carui activitate principala este domeniul imobiliar". Pricopie a lansat indemnul catre cetateni de a participa la vot, de a intelege situatia reala si de a nu se lasa manipulati. "Daca actorii raman aceeasi, diferentele ca sunt mici sau mari, nu mai conteaza", a conchis liderul social-crestin.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii