Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ridicarea standardului spitalului din Cernavoda - prioritatea Marianei Mircea

ro

30 May, 2008 00:00 1598 Marime text
1212072583.jpg

O problema, pe care majoritatea cetatenilor au expus-o in fata candidatei PSD-iste, este reprezentata de modalitatea in care functioneaza, la acest moment, spitalul orasenesc

Candidatul Partidului Social Democrat inscris in cursa electorala pentru castigarea fotoliului de primar la Cernavoda, Mariana Mircea, intreprinde, inca de la startul campaniei electorale, vizite in toate cartierele orasului, discutand cu cetatenii, aflandu-le in acest fel problemele cu care se confrunta. In acest sens, aspiranta este decisa sa ia masuri pentru rezolvarea situatiei de la spitalul din oras. Locuitorilor in schimb le este teama sa vorbeasca de chestiunile cu care se confrunta zilnic, de modalitatea in care sunt tratati in calitate de pacienti de personalul medical. In urma investigatiilor intreprinse de actuala Mariana Mircea, in speranta ajutorarii celor nemultumiti si trezirea la realitate a persoanelor abilitate sa ia masuri, s-a scos in evidenta faptul ca situatia este intretinuta constient de actualul primar al urbei, Gheorghe Hansa. Candidata a ajuns in posesia unor date conform carora, directorul spitalului are afaceri cu firmele tinute de fiul si fratele primarului, in acest fel banii ramanand tot in familie. "Spitalul arata ca dupa razboi, se fac lucrari de reparatii, demolari, sunt puse usi de termopan. Ca sa intregeasca tabloul si-au pus cartele electronice de acces", a evidentiat Mariana Mircea. Scopul acestor constructii si demolari fara sens, in aparenta, este reprezentat de faptul ca se folosesc foarte multe materiale de constructii, achizitionate din surse mai sus amintite. La momentul cand s-a constatat ca banii spitalului se duc catre firmele primarului cetatenilor nu le-a venit sa creada. "Oamenii stiu foarte multe, de aceea dorinta de schimbare este foarte mare in Cernavoda", a apreciat Mariana Mircea. O alta problema, strigatoare la cer, expusa de cetatenii din mai multe cartiere ale orasului si ajunsa la candidata PSD-ista, este faptul ca totul se rezuma la bani, chiar daca esti bolnav nimeni nu te ia in seama. "Daca esti bolnav si nu ai bani sa-ti iei tot ceea ce-ti trebuie, nu intri". Conform declaratiilor candidatei, aceasta problema a fost dezbatuta de mai multe la momentul cand detinea functia de consilier. "Discutam de la om la om, nu de la consilier la primar in incercarea de a rezolva ceva. De fiecare data, insa, raspunsul era acelasi: am mutatii, exista alt director mai bun, asa am discutat, am analizat, altfel nu se poate". Mariana Mircea a evidentiat faptul ca are informatii de Directia de Sanatate Publica ca se doreste inlocuirea directorului, insa, primarul Hansa sustine foarte infocat pastrarea lui in aceasta functie. Problemele spitalului ar putea fi usurate prin inlocuirea primarului, fapt care va conduce automat si la inlocuirea managerului spitalului.

Spital fara medici

O alta problema cu care se confrunta cernavodenii este cea legata de lipsa specialistilor din aceste unitati spitalicesti. Problema este destul de grava in conditiile in care "nu doar ca nu au mai venit alti medici, ci au plecat si cei pe care ii mai aveam". In acest sens Mircea a amintit despre cazul doctorului radiolog Dimitrie Tolescu, care face naveta la Mangalia, desi este cernavodean. Pentru probarea acestor declaratii, candidata a discutat cu cativa medici care i-au confirmat spusele localnicilor: "Am vorbit cu medici care au fost si au stat in Cernavoda, foarte iubiti de pacienti, si mi-au spus ca au plecat din doua motive: minciunile primarului vizavi de acordarea unei locuinte si comportamentul directorul, total deplasat". Precum au reliefat sondajele efectuate recent, notorietatea candidatei PSD este in crestere, fapt care denota increderea cu care cernavodenii o crediteaza. " Eu cred ca cetatenii ma vor alege pentru ca o femeie vede lucrurile altfel decat un barbat. In plus ma recomanda si experienta mea de pana acum, familia mea. Fiecare om voteaza un om...iar oamenii voteaza "oamenii". Voteaza unul ca ei", a conchis Mariana Mircea.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii