Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"Administratia Mazare-Constantinescu, triumfalism si megalomanie"

ro

30 May, 2008 00:00 1388 Marime text
1212072495.jpg

Ultima conferinta de presa sustinuta, in aceasta campanie electorala, de candidatul PD-L la functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, avocatul Ion Popescu, a evidentiat "realizarile administratiei Mazare-Constantinescu".

Pornind de la diferentele ce apar intre rezultatele sondajului Insomar si cel realizat de o firma contactata de PD-L, avocatul Ion Popescu a subliniat ca tinta primului a fost de a demobiliza electoratul "aratandu-i ca lucrurile sunt deja transate, in sensul ca Mazare, Constantinescu si PSD ar fi castigat alegerile, iar prezenta la vot este inutila". Candidatul PD-L la sefia CJC a remarcat ca cifrele sondajului Insomar concorda cu cele prezentate in campania din 2004, dar a mentionat ca atunci Mazare aparea cu 80% si a coborat pana la 50%. "Daca ar fi sa se pastreze proportia si acum, este lesne de inteles ca Mazare ar ajunge la un 45% si de aici "teama care il macina...ca va intra in turul II si atunci exista posibilitatea, aproape sigura, ca va pierde mandatul". Popescu sustine ca nici Nicusor Constantinescu nu sta mai bine. "Este aberant ca in decurs de sase luni PSD sa reuseasca sa-si tripleze electoratul. PSD Mazare-Constantinescu este un broscoi urat, had, care nu mai poate sa mai atraga electoratul in asemenea proportii", a adaugat candidatul PD-L la sefia CJC. Afirmatia sa are la baza si faptul ca PD-L are primari in majoritatea oraselor si comunelor cu populatie numeroasa, ceea ce face lipsita de sens o eventuala pierdere a alegerilor locale in favoarea PSD. "PSD nu are cum sa obtina un procent de 60% pe vot politic si nici pe cel uninominal", a opinat Ion Popescu.

Minciuni si tacere

O logica simpla confirma, in opinia lui Popescu, varianta ca Radu Mazare sa detina proprietati prin strainatate. "Doar nu pleaca in Brazilia sa faca plaja si sta la un hotel de doua stele". Seful Baroului de avocati Constanta sustine ca minciuna continua, iar dovada elocventa este programul propus de Mazare in 2004 din care "mai nimic nu a realizat, preferand doar sa se lamenteze". Despre realizarile lui Nicusor Constantinescu, contracandidatul PD-L nu a putut decat sa constate "acelasi triumfalism si megalomanie specifice regimului comunist, inaugurari ale unor obiective ce vor fi finalizate in 2010 cum e cazul unor sectii din cadrul Spitalului Judetean Constanta". "Vine sa arate ca a facut sute de dispensare, scoli si gradinite, iar in realitate a spoit doar cateva. Nu spune nimic despre: modul atribuirii licitatiilor, sumele cheltuite in aceste imprejurari, imprumuturi efectuate de judet cu clauze confidentiale, anularea unui proiect finantat de UE", a semnalat Ion Popescu. In contextul acestor "marete realizari" Mazare si Constantinescu cer populatiei un nou mandat, desi "nu au ce continua si n-au ce cauta in fruntea acestor administratii deoarece au facut dovada dezinteresului, a incapacitatii administrative si sunt indivizi care urmaresc doar scopuri personale".

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii