Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Camera Deputaților Comisiile au aprobat mărirea soldelor din sistemul de apărare și ordine publică și salariilor primarilor și viceprimarilor

ro

25 Apr, 2017 02:16 67275 Marime text
Comisiile pentru muncă și pentru buget de la Camera Deputaților au dat, ieri, raport de adoptare OUG 9/2017, aprobând și două amendamente prin care se măresc soldele și salariile primarilor, viceprimarilor, președinților și vicepreședinților de consilii județene, potrivit Agerpres.

”Am dat raport Ordonanței 9/2017. În primul rând sunt doleanțele celor din sistemul de apărare și ordine publică, siguranță națională, precum și din sistemul penitenciar, care se află la Ministerul Justiției. În urma aplicărilor succesive a măririlor de salarii minime, ei au rămas cu solda de bază undeva la 700 de lei, ceea ce era anormal. Am adus-o începând cu luna aprilie la nivelul salariului minim, astfel încât și polițiștii, și cei din armată să beneficieze de măririle salariale promise. De asemenea, în urma unui amendament și cu sprijinul doamnei ministru al Muncii am adoptat și mărirea salariilor primarilor și viceprimarilor, președinților și vicepreședinților consiliilor județene cu 30%, începând cu luna aprilie, până când legea salarizării va intra în linie dreaptă", a declarat președintele Comisiei de muncă de la Camera Deputaților, Adrian Solomon.


El a adăugat că proiectul de lege va intra astăzi pe ordinea de zi a plenului Camerei.

La rândul său, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a precizat că a susținut majorarea salariilor primarilor, iar această măsură nu grevează în niciun fel bugetul de stat, pentru că aceste majorări de salarii se fac din bugetele locale.

"Amendamentul mai operează timp de o lună pentru că după aceea, intrând în vigoare legea salarizării unitare, primarii vor intra pe alte grile de salarizare mult mai mari decât sunt în prezent", a menționat Vasilescu.


Amendamentul cu privire la mărirea salariilor primarilor aparține deputatului PNL Corneliu Olar, fost primar cu cinci mandate.

"Deși în comisie se discutase că o să pice amendamentul nostru, PSD nu voia să ne susțină, doamna ministru a spus că susține amendamentul. Atunci s-a votat în unanimitate. Primarii erau oarecum frustrați, aveau salarii foarte mici și așteptăm de la ei performanțe. Nu era nici constituțional, nici moral să ții un primar cu un salariu mic, el nu are niciun spor iar salariul primarilor era depășit de mulți profesori, de polițistul din comună, ceea ce nu este normal", a spus Olar.
 
Sursa text: Agerpres
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • BARZALE STEFAN 27 Apr, 2017 11:37 DE UNDE SI PANA UNDE PRIMARII SI CEILALTI BENEFICIARI AVEAU SALARIUL MIC,SA LE FIE RUSINE LA TOTI.PERSOANELE CU HANDICAP CU ASISTENT PERSONAL NU AU PRIMIT ,PANA LA ACEASTA DATA INDMNIZATIA DE INSOTITOR,IAR ALESII,MILITIENI SI ASA ZISII MILITARI SUNT FRUSTATI.
  • Ioan 25 Apr, 2017 11:01 Fals salariul la ordine publica marit cu 5 procenta dar la primari nu mai zic e destul de mare pentru realizarile lor. Multumim PSD-lui