Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Băsescu îşi apără fratele „Preşedintele României nu are cum să aibă idei neonaziste. Rogozin să mai citească istoria“

ro

25 Jul, 2011 14:16 3017 Marime text

m_basescu.jpgDupă ce săptămânile trecute, declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, care a spus că ar fi ordonat şi el armatei române, în 1941, să se alăture Germaniei naziste, a făcut înconjurul lumii¸ suscitând dure reacţii din partea oficialilor lumii, ieri ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin a declarat că unul dintre motivele pentru care ideile naziste încă trăiesc în Europa este că ele sunt propagate deschis de unii politicieni.

Potrivit Realitatea.net, Rogozin a dat exemplu declaraţia preşedintelui Traian Băsescu, cel care a spus că ar fi ordonat şi el armatei române, în 1941, să se alăture Germaniei naziste „În unele ţări europene, sunt politicieni de rang înalt care propovăduiesc deschis ideile naziste. Nu e de mirare că oamenii din stradă iau aceste idei drept ghid pentru acţiunile lor", a spus Dmitri Rogozin, pentru publicaţia rusă de limbă engleză The Voice of Russia.

Referitor la această declaraţie, contactat telefonic, fratele preşedintelui Traian Băsescu a precizat că şeful statului nu propovăduieşte nicio astfel de idee, sfătuindu-l pe ambasadorul Rusiei să mai citească ceva istorie. „Eu nu fac politică, dar ca orice cetăţean al României spun şi eu ca şi preşedintele României. Ordinul lui Antonescu a fost pentru a ne recupera pământul înapoi, luat, înainte cu un an, de ruşi. Am tot respectul pentru ambasadorul Rusiei la NATO, dar ar trebui să citească o carte de istorie. Preşedintele României nu are cum să aibă idei neonaziste, este preşedintele unui stat european", a declarat Mircea Băsescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii