Ziua Dobrogei, 139 ani
14 noiembrie 1878 - 14 noiembrie 2017
02:09 23 10 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Somon la cuptor in crusta crocanta (reţetă video)

ro

22 Sep, 2016 08:32 1398 Marime text


Somonul
este unul dintre pestii mei preferati, alaturi de pastrav, iar reteta de astazi imi da dreptate. As putea chiar sa spun ca dintre toate retetele de peste la cuptor, aceasta este printre cele mai gustoase. Asta pentru ca avem un peste moale, imbracat intr-o crusta crocanta de alune. Contrastul dintre texturi si gusturi parca totusi se completeaza reciproc. Stiu ca somonul nu este tocmai un peste ieftin, dar putem sa-l pregatim macar pentru mesele festive, de sarbatori sau pentru un eveniment in familie, cand sigur va impresiona. Merita, mai ales ca reteta de somon in crusta de alune este usor de preparat si foarte sanatoasa. Puteti inlocui somonul cu un alt peste, de exemplu pastrav, iar alunele cu susan, fistic, migdale, caju, mac sau nuci. Oricum important este sa obtineti o crusta crocanta si aromata care sa imbrace carnea delicioasa de peste. Eu l-am pregatit in cea mai aglomerata si mai obositoare zi a saptamanii, cand nu mai avem chef sa gatesc ceva, asa ca o reteta rapida pentru cina a fost exact ce am avut nevoie. Apoi cu farfuria in fata, parca tot stresul a trecut, caci somonul in crusta de alune a fost rasfatul suprem. 

INGREDIENTE SOMON IN CRUSTA CROCANTA DE ALUNE LA CUPTOR

  • 4 fileuri de somon fara piele, bine sterse cu hartie absorbanta
  • 200 g de alune maruntite
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • sare
  • piper proaspat macinat

Modul de preparare îl puteţi găsi pe reteta-video.ro



Ti-a placut articolul?

Comentarii