Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nu cădem pe spate la prima icră de somon!" Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” - ghid pentru enogastronomia din România

ro

08 Jun, 2022 17:52 1009 Marime text
Cosmin Dragomir și Cezar Ioan"cc-cc.ro riscă să fie CEL MAI TARE NEWSLETTER de cultură gastronomică din internetul de limbă română, dacă NU ne grăbim să-l trimitem prea des și să-i deranjăm pe abonați", glumesc fondatorii proiectului “Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends”, publiciștii Cosmin Dragomir (GastroArt.ro) și Cezar Ioan (Vinul.ro).

Newsletterul - care conține semnalizări de localuri, produse, scriituri și evenimente pentru consumatori și recunoașteri pentru chef-ii, antreprenorii și managerii din domeniul alimentar ale căror eforturi se concretizează în rezultate excepționale - își propune să devină punctul de pornire al viitoarelor evoluții în mentalitatea consumatorilor hedoniști curioși din România. Denumirea proiectului vine de la titlurile a două volume scrise de fondatori: “Curatorul de zacuscă” (Cosmin Dragomir) și “Connaisseur fără ifose” (Cezar Ioan), ca și de la faptul că, în demersurile lor de recomandare, se vor baza permanent pe ajutorul prietenilor cu criterii și gusturi solide și cu disponibilitate de a împărtăși descoperirile lor. De altfel, chiar de la lansarea proiectului își fac apariția primii prieteni: dezbaterile inaugurale au ca invitați scriitori, chefi, brutari, sociologi, antropologi, somelieri, marketeri și diferiți “căpitani ai furculițelor și paharelor” din Capitală. 
 
O mențiune specială pentru Adriana Sohodoleanu (biscuit.ro) doctor în sociologia practicilor alimentare cu o lucrare dedicată Noii Bucătării Românești, primul prieten confirmat care se va implica activ în acest proiect.
  
Lansarea, sâmbătă 11 iunie la Artisan Food Market (Casa Universitarilor - București) începând cu ora 15:30
 
Lansăm conceptul în cadrul Artisan Food Market de la Casa Universitarilor din București, începând cu ora 15:30 cu o serie de evenimente enogastronomice:
 
Workshop de vinuri BIO și BIODINAMICE și pâine artizanală prezentat de Cezar Ioan (vinul.ro) și Daniel Ion (Casa Del Pan) & dezbateri gastronomice moderate de Cosmin Dragomir (gastroart.ro) și Adriana Sohodoleanu (biscuit.ro).
Invitați, în ordine alfabetică: Chef Ileana Braniște, Cristi Dandeș (foodofbucharest), Chef Marco Favino, Cristian Mărgărit (cristianmargarit.ro), Robert Petrescu (TV Paprika & more), Pastry Chef Ruxandra Popa (NOEME), Chef Mihai Toader (Soro.Lume), Daniel Voinea (#carteapeștilor).
 
Evenimentele sunt susținute de Eisberg, TeamFresh, Domeniul Bogdan și Bioshop Romania
 
 
"Suntem extrem de subiectivi, nu ne tratăm"
 

“Pentru clientul care dă întâmplător peste un restaurant, un eveniment sau un produs alimentar, recomandarea Curator & Connaisseur & Friends va fi vizibilă sub forma unui afiș cu QR Code. Scanarea QR Code-ului trimite spre mai multe detalii explicative de pe site-ul cc-cc.ro, pentru cei interesați. Pentru gurmandul care vrea să-și planifice experiențele dinainte, abonarea la newsletter reprezintă conexiunea permanentă la noutățile din domeniu - fie că e vorba de restaurante, produse alimentare, apariții editoriale sau evenimente - care merită știute încă înainte ca acestea să devină cunoștințe publice”, spun inițiatorii sistemului. 

 

“NU vom abuza de răbdarea abonaților trimițându-le mesaje foarte des, fiindcă știm și noi ce enervant poate fi un newsletter care ajunge în inbox fără să aibă realmente un conținut interesant”, promit Cosmin Dragomir și Cezar Ioan. Ei mai promit că întregul demers este unul onest pentru consumatori, interesant din punct de vedere cultural și intelectual și chiar, pe alocuri, atractiv prin premiile și beneficiile acordate abonaților. “Respectăm orice gen de cultură gastronomică, mai ales dacă ea conține și vin. Ne asumăm că suntem extrem de subiectivi - de fapt, mizăm pe asta și NU ne tratăm - îi dăm înainte cu cititul, mâncatul, scrisul șamd. Încercăm să nu cădem pe spate nici la vederea vreunei icre de somon, nici la primul cap de oaie care ne arată limba dintr-un galantar”. 

 
De la mese de ambasadori la cârciumile unde mănâncă bucătarii
 

"Căutăm gustul bun - fie că e în sens strict gastronomic sau mai larg, cultural. Ne pasionează și locurile unde mănâncă bine Andrei Pleșu sau ambasadorul Elveției, și cele în care se desfată dimineața bucătarii care au trudit toată noaptea pe la nunți, nu avem prejudecăți, important e să găsim calitate a mâncării și ambianței. Ne plac și discuțiile, dezbaterile constructive, istoriile culinare”, anunță Cosmin Dragomir și Cezar Ioan.

 
Publiciștii din spatele proiectului “Recomandat de Curator & Connaisseur & Friends” au, împreună, o experiență cumulată de peste 40 de ani "în domeniul cercetării și practicării" vinurilor, gastronomiei și comunicării. Cosmin Dragomir și Cezar Ioan sunt și cei care au inițiat și organizat primul Congres național care a stat ulterior la baza adoptării Legii privind declararea primei duminici din octombrie drept Zi națională a gastronomiei și vinurilor din România.
 
 
Contact:
Cezar Ioan – cezar@vinul.ro 
Cosmin Dragomir – cosmin.dragomir@gastroart.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii