Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tartine cu caviar, friptură de purcel, medalion de somon De Revelion, Arimex Comexim 2000 SRL oferă pacienţilor o masă plină de delicatese

ro

31 Dec, 2017 12:04 2890 Marime text
Pentru a se simţi cât mai confortabil de Revelion 2018, pacienții din spitalele constănţene vor avea parte de un meniu special, din care nu vor lipsi tartinele cu unt şi caviar, coşuleţele cu brânză Brie şi struguri, friptura de purcel, piftia tradiţională de purcel, dar şi medalionul de somon pe pat de legume natur.

Astfel, pentru seara de Revelion 2018 şi prima zi a anului 2018, societatea Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit un meniu de sărbătoare pentru pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa şi Spitalul CFR Constanţa.
 
Astfel, cina la trecerea dintre ani va fi compusă din tartine cu unt şi caviar, coşuleţe cu brânză Brie şi struguri, friptură de purcel la cuptor şi cartofi in fulgi de spanac grătinaţi cu brânză şi smântână, piftie tradiţională de purcel, salata de muraturi asortate (castraveţi, gogonele, conopidă, pepene roşu, sfeclă roşie), terină de pui în aspic, muşchi a la Stefanie şi cartofi, medalion de somon pe pat de legume natur din bracolli, cartofi, morcov şi porumb, file de păstrăv somonat cu legume grătinate, iar la desert - budincă de ciocolată cu alune şi biscuiţi, prăjitură cu cremă cacao, suc de portocale, banane şi plăcinta cu brânză.
 
În prima zi a anului 2018, la micul dejun toţi pacienţii vor servi ceai cu lămâie, unt, tartină cu icre negre, caşcaval, şunca Praga, brânză topito, ou fiert, omletă şi caş de vacă, brânză de vaci, miere, iar la supliment - biscuiţi, lapte dulce, iaurt natural, iaurt cu căpşuni şi zmeură.
 
Pentru prânz, angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL vor pregăti borş de crap românesc, supă de pasară cu smântână, ceafă de porc marinată, cârnaţi de casă în cuib de cartofi, vrăbioară de mânzat la cuptor în sos ostropel cu piure de cartofi, piept de pui la grătar cu piure de cartofi, salată de varza albă, salată verde, salată de castraveţi muraţi, salată de gogonele, iar la desert - clementine, mere, mere coapte, prăjitură cu crema ciocolată şi vanilie.
 
Pacienţii celor trei unităţi sanitare vor servi la cină salată de boeuf, pui shanghai, frigărui de purcel la gratar, şniţele pane din piept de pui, păstrăv la cuptor, cu sos lămâie şi mămăliguţă, file păstrav la grătar cu sote de legume gratinate, ceai cu lămâie, iar la desert - portocale, cozonac cu cacao, nucă şi rahat.
 

Bucatele vor fi binecuvântate de parohul capelei spitalului, preotul Cristea Gigi.
 

„E vremea când ne gândim la anul care a trecut, la ce am făcut şi ce dorim să facem pentru anul ce urmează. Este vremea bilanîului, dar pentru noi, creştinii, nu atât contează bilanţul câştigurilor sau pierderilor financiare, ci bilanţul smereniei, bunătăţii, milosteniei, a iubirii faţă de aproapele nostru. În  anul care se înnoieste, să ne înnoim şi noi. Să ne străduim să progresăm, să fim mai buni, să ajutăm mai mult, să ne întărim mai mult în credinţă, în rugăciune şi fapte bune. Să ne străduim să fim buni, să înmulţim binele şi bucuria! Să gândim frumos! Să ne ajute Bunul Dumnezeu, ca timpul care va să vină să fie timpul mântuirii noastre, timpul creşterii în iubire şi înţelepciune, în legătura noastră cu Dumnezeu şi în legatura noastră de binefacere, de ajutorare a semenilor. Să avem bucuria dezlegării de răutate, bucuria dezlegării de nelinişte, pentru că Dumnezeu miluieşte cu liniştea, Dumnezeu binecuvintează, Dumnezeu odihneşte. El este odihna sufletelor celor drepţi! Tuturor va dorim ani mulţi şi binecuvântaţi, cu rodire de fapte bune şi cu întărire de la Dumnezeu, ca să putem trece prin toate necazurile, greutăţile şi ispitele zilelor ce vor urma, pentru că, numai când suntem uniţi cu Dumnezeu, suntem puternici.  La mulţi ani!“, a transmis Drăghici Vergil, reprezentantul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii