De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
17:05 28 03 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Un inspector șef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică a fost trimis în judecată

ro

14 Jul, 2016 15:46 288 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului VLAICU ȘERBAN, la data faptei delegat în funcţia de inspector șef al Serviciului de Control în Sănătatea Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Timiș, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
La data de 17 iunie 2016, inculpatul Vlaicu Șerban, în calitatea menționată mai sus, a pretins de la administratorul unei societăți comerciale suma de 400 euro și mai multe produse alimentare (carne, produse din carne, pește), pentru ca în schimb să renunțe la aplicarea vreunei sancțiuni ca urmare a unui control la care s-au constatat nereguli la firma denunțătorului. Totodată, inculpatul l-a asigurat pe omul de afaceri că îi va oferi pe viitor protecție în ceea ce privește activitatea de inspecție desfășurată de organele de control din cadrul D.S.P. Timiș.
În același context, la data de 22 iunie 2016,  inculpatul a primit de la aceeași persoană suma de 1.800 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Anterior, în aceeași zi, inculpatul a primit de la o altă persoană fructe și legume în valoare de 59,42 lei în legătură cu neîndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu respectiv aplicarea unor sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale privind registrul unic de control.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii