Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, și-a recunoscut vinovăția în cazul accidentului de pe DN39 Constanța-Mangalia. Instanța a rămas în pronunțare (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

13 Feb, 2024 10:46 1434 Marime text
Procesul de judecată în dosarul în care Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a fost trimisă în judecată, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă s-a terminat la Judecătoria Mangalia, instanta urmând să stabilească un nou termen în dosar.

Fostul ministru, Monica Macovei și-a recunoscut în fața instanței faptele imputate de procurori, iar în acest caz se va aplica acum procedura simplificată, magistrații urmând să decidă pedeapsa ce va fi aplicată.

Menționăm că victima a solicitat daune morale în valoare de 500.000 de euro.

De asemenea, din acest proces s-a disjuns partea civilă, în acest caz un nou termen fiind fixat pentru jumătatea lunii martie 2024.

Avocatul victimei, Rotaru Stănica din Baroul Bucuresti a solicitat în fața instanței ca Monica Macovei să fie condamnata la inchisoare cu executare.

Instanta a rămas în pronunțare.

Oricare va fi decizia Judecătoriei Mangalia, aceasta va putea fi contestată la instanța superioară.
 
Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „la 08.10.2022, Macovei Monica-Luisa conducea autoturismul pe DN 39, în apropierea municipiului Mangalia și, din cauza pătrunderii pe contrasens, a intrat în coliziune cu motocicleta condusă de către I.C., provocându-i acestuia leziuni care au necesitat 110 – 120 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații, viața fiindu-i pusă în primejdie“.
 
Facem precizarea că sesizarea instanței cu rechizitoriu reprezintă o etapă procesuală prevăzută de Codul de procedură penală, situație care nu poate înfrânge în niciun mod principiul prezumției de nevinovăție.
 

Citește și: 

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, în fața magistraților de la Judecătoria Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii