Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:44 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Un nou termen la Judecătoria Mangalia în dosarul 2 Mai. Vlad Pascu și-a recunoscut faptele (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

14 Mar, 2024 09:04 2344 Marime text
La Judecătoria Mangalia are loc astăzi, 14 martie 2024 al doilea termen de judecată în dosarul în care Pascu Matei Vlad, din București, a fost trimis în judecată pentru accidentul de la 2 Mai, județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei!
 
Ședința de judecată este programată să înceapă la ora 09.00.

Rudele victimelor au ajuns deja la Judecătoria Mangalia. Din primele informații Pascu Matei Vlad va participa la judecată prin videoconferință. 
 
Dosarul se află în atenția completului de judecată prezidat de Ioana-Ancuța Popoviciu, magistrat în cadrul Judecătoriei Mangalia.

„Sperăm să nu se mai repete ce s-a întâmplat la ședința respectivă“ - a precizat tatăl Robertei Marina Dragomir, una dintre victime. 

UPDATE: 1

Vlad Pascu a recunoscut în fața instanței faptele imputate de procurori, astfel că va beneficia de reducerea pedepsei. 

Instanță a admis cererea lui Pascu. Astfel, Judecătoria Mangalia va stabili in perioada imediat următoare un nou termen pentru pronunțarea pe latura penală și va dispune disjungerea laturii civile, sens în care va fi acordat un nou termen.

Având cuvântul, Pascu a declarat ca recunoaște faptele descrise în rechizitoriu.

UPDATE: 2

În timpul procesului , unul dintre avocații rudelor îndoliate a depus o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptei.

În aceste condiții, avand cuvântul, Pascu a declarat ca dorește acordarea unui nou termen pentru studierea cererii de schimbare a încadrării juridice.  

Instanța a fixat nou termen pentru depunerea unor înscrisuri având în vederea cererea de schimbare a încadrării juridice pentru data de 04.04.2024, ora 10.00. 

În acest sens, poate părțile prezente au fost de acord, inclusiv Pascu.

La ieșirea din sala de judecată, tatăl lui Sebastian Olariu a precizat că a adus cu el poza fiului său în sala de judecată pentru a-l vedea și judecătoarea. 

UPDATE: 3La termenul de azi, Pascu a fost aparat de 4 avocati: Alin Trandafirescu, Jean Andrei si Adrian Bendeac, din Baroul București, și un avocat din oficiu din Baroul Constanța.

Jean Andrei este fost notar public, condamnat în Dosarul Retrocedărilor Constanța.

„Condamnă pe inculpații ANDREI AUREL-JEAN, la data faptei notar public la o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni“ - se arată în comunicatul DNA.


Ce acuzații se aduc în dosar 
 
Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 

„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.
 
În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.
 
Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul procurorilor.

 
Reamintim că, Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana-Ancuța Popoviciu vineri, 23 februarie 2024, după ce la termenul trecut în dosarul accidentului de la 2 Mai judecătoarea în cauză a întrebat părțile prezente dacă este prezent în sala de judecată, Sebastian Andrei Olariu, tânărul decedat în accident ceea ce a stârnit nemulțumire printre rudele și apropiații decedaților.
 
Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligația de studiere a dosarelor anterior ședinței de judecată (inclusiv din perspectiva prezenței în instituție a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor și ședințelor de judecată, comportamentului judecătorului în ședințele de judecată, în principal cu referire la ședința de judecată din data de 22.02.2024, precum și existența unor eventuale situații de incompatibilitate în legătură cu dosarul menționat.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO) 

Condamnat definitiv în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, notarul Aurel Jean Andrei află joi dacă le mai poate preda studenţilor la Drept
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii