Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Schimbări în cadrul organigramei CJC. Ce spune Țuțuianu. Precizări importante despre drumuri judeţene şi buget (galerie foto)

ro

30 Mar, 2017 15:17 2932 Marime text
În această după-amiază, președintele Consiliului Județean Constanța (CJC), Marius Horia Țuțuianu, împreună cu cei doi vicepreședinți, Claudiu Iorga Palaz și Dumitru Daniel Learciu, susţin o conferință de presă la Palatul Administrativ, sala “Remus Opreanu”. De asemenea, este present şi Lucian Lungoci, administrator RAJDP.
 
Temele conferinței de presă sunt:
  • Organigrama Consiliului Județean Constanța;
  • Strategia de dezvoltare a Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța;
  • Bugetul Consiliului Județean Constanța;
  • Web site-ul Consiliului Județean Constanța.
 

„Legat de organigramă, am înfiinţat o serie de compatimente şi servicii, au dispărut funcţii de conducere. Am înfiinţat serviciul de stategie şi creştere a competitivităţii în care vor lucra numai profesionişti. Este un serviciu pilot la nivel de administraţie, la nivel de bune practici”, a declarat, la debutul conferinţei, Ţuţuianu.

 

„Am înfiinţat o Direcţie de Turism pentru a elaborare o strategie în această direcţie. Se înfiinţează postul de administrator public. Acest administrator are dreptul de a semna documente pentru accesarea fondurilor europene. Vrem să eficientizăm activitatea CJC”, a mai spus Ţuţuianu. 

Cu privire la Regia de Drumuri Judeţene, se lucrează de şapte luni pentru a scoate regia din insolvenţă şi pentru modernizarea drumurilor judeţene.
 
Lucian Lungoci spune că, în 2016, „am terminat cu profit de 4 milioane lei. S-au făcut reduceri şi mici restructurări şi la nivelul regiei. Facem o economiei anuală de un milion de el prin aceste măsuri. Legat de strategia 2017-2020 privind modernizarea drumurilor judeţene, 680 de km au fost asfaltaţi şi mai sunt 100 de km la stadiul de pământ”. 

„Din cei 680 de km, avem un sector de 122 în stare bună şi foarte bună. Dar pentru 93 de km s-au depus documente privind obţinerea finanţării europene. Avem 105 km în stare foarte proastă, zona de nord a judeţului e o zonă cu multe cariere de piatră. Aceste drumuri, oricât am interveni să le reparăm, au o problemă la fundaţie, la fel şi drumul judeţean Mereni-Cobadin, are probleme cu fundaţia. Este distrus în proporţie de 90%. Mai sunt câteva drumuri în această situaţie, va rămâne în sarcina CJC să găsească fonduri pentru reabilitarea acestor drumuri, vorbim de reparaţii totale, de la fundaţie”, a spus Lungoci.

„Indiferent de soluţia tehnică aleasă, refacerea unui km ajunge până la 2 milioane de lei. Vorbim despre 105 km care vor costa 200 de milioane lei. E clar că nu le putem face din banii CJC, se vor căuta soluţii pentru fonduri extrabugetare pentru 2017. Avem  bugetate drumurile judeţene 223, 222, 203c, 224 (40%), 331, 332. Pe aceste drumuri se vor face lucrări de reabilitate completă, inclusiv lucrări de estetică rutieră. În 2018, vom avea în lucrur 122 de km. În 2019, 108 km, iar în 2020, 107 km”, a spus Ţuţuianu.

După patru ani, vor fi predaţi judeţului 680 de km, iar după aceşti patru ani, se vor ocupa ocupa şi de celelalte categorii de drumuri, s-a precizat în cadrul conferinţei.


UPDATE 1, ora 15.40
 

În ceea ce priveşte bugetul, „din păcate, acesta este mai mic, iar cheltuielile, mai mari. Motiv pentru care vom avea în vedere o rectificare. Am ţinut cont de priorităţi la alcătuirea bugetului. Avem un venit de 384 milioane şi 461 milioane cheltuieli. Deficitul va fi finanţat din excedentul anilor anteriori”, a spus preşedintele CJC.

Venituri mai putine pentru Direcţia de Protecţie a Copilului şi mai mulţi bani pentru învăţământul special, evidenţa populaţiei, culte şi salarii, s-a precizat în cadrul evenimentului de astăzi.
 
Mai multe detalii despre acest subiect puteţi citi în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Citeşte şi 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii