Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Când se decide soarta vaporașelor lui Mazăre! Anunțul judecătorilor de la Tribunal

ro

23 Mar, 2023 14:38 1705 Marime text
  • Dosarul are indicativul 6729/118/2022 și în cauză a fost atacată HCL prin care s-a decis casarea vaporașelor.
În urmă cu scurt timp, judecătorii de la Tribunal au anunțat că vor pronunța peste două săptămâni un verdict în procesul care vizează cele cinci vaporașe situate la intrările în Constanța.
 
Este vorba despre dosarul în care Asociația Comandanților de Navă din România a chemat în judecată Consiliul Local Constanța cu privire la hotărârea adoptată pentru casarea vaporașelor de la intrările în oraș, instalate în timpul administrației Radu Mazăre și cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Dosarul are indicativul 6729/118/2022 și în cauză a fost atacată HCL prin care s-a decis casarea vaporașelor.
 
Potivit declarațiilor lui Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, aceasta încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a decis casarea acestor nave.
 
Părți în cauză sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant, iar Consiliul Local Constanța este pârâtul.
 
Potrivit datelor oficiale, în proces, Consiliul Local Constanța a invocat excepția lipsei calității procesuale active și excepția lipsei de interes.
 
Astăzi, 23 martie 2023, instanța a judecat cererea și a anunțat că pronunțarea verdictului va avea loc pe data de 6 aprilie 2023.
 
Oricare va fi decizia pe care o va lua Tribunalul în cauză, ea va putea fi atacată la instanța superioară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii