Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proces pe vaporașele de la intrarea din Constanța! Judecătorii deschid azi dosarul

ro

23 Mar, 2023 00:00 2668 Marime text
  • În ianuarie, cazul a fost amânat pentru a se lua cunoștință de cererea completatoare formulată de Asociația Comandanților de Navă din România, dar și pentru a se depune mai multe înscrisuri, printre care și statutul asociației.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța vor analiza astăzi, 23 martie 2023, dosarul în care Asociația Comandanților de Navă din România a chemat în judecată Consiliul Local Constanța cu privire la hotărârea adoptată pentru casarea vaporașelor de la intrările în oraș.
 
Mai exact, la mijloc sunt cele cinci vedete maritime instalate în timpul administrației Radu Mazăre și cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Dosarul are indicativul 6729/118/2022 și în luna ianuarie a fost amânat pentru a se lua cunoștință de cererea completatoare formulată de Asociația Comandanților de Navă din România, dar și pentru a se depune mai multe înscrisuri, printre care și statutul asociației.
 
În dosar, a fost atacată HCL prin care s-a decis casarea vaporașelor.
 
Potivit declarațiilor lui Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, aceasta încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a decis casarea acestor nave.
 
Părți în cauză sunt Asociația Comandanților de Navă din România, în calitate de reclamant, iar Consiliul Local Constanța este pârâtul.
 
Potrivit datelor oficiale, în proces, Consiliul Local Constanța a invocat excepția lipsei calității procesuale active și excepția lipsei de interes.
 
La termenul de azi, urmează ca instanța să stabilească dacă au fost depuse la dosar actele solicitate.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

Constănțeanul supărat. Vapoarele lui Mazăre să fie înlocuite cu excavatoarele și buldozerele lui Chițac

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii