Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii au decis! Consiliul Local Constanța poate casa vaporașele de la intrările în oraș

ro

08 Apr, 2023 00:00 1653 Marime text
  • Instanța a apreciat că, în cauză, comandanții de navă nu au calitatea procesuală activă cerută de lege pentru a promova acțiunea pentru anularea hotărârii consilierilor locali din oraș.
Judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunbalului au respins acțiunea promovată de Asociația Comandanților de Navă din România pentru anularea hotărârii Consiliului Local Constanța de casare a navelor situate la intrările în oraș, cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Instanța a apreciat că, în cauză, comandanții de navă nu au calitatea procesuală activă cerută de lege pentru a promova acțiunea pentru anularea hotărârii consilierilor locali din oraș.
 
Pentru a pronunța această decizie, judecătorii au admis excepția lipsei calității procesuale active invocate de Consiliul Local Constanța în proces.
 
Dosarul s-a judecat la Tribunalul Constanța, sub indicativul 6729/118/2022, fiind deschis, așa cum am arătat, de Asociația Comandanților de Navă din România, în contradictoriu cu Consiliul Local Constanța.
 
Iată minuta hotărârii Tribunalului:
 
„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Asociaţia Comandanţilor de Navă din România, invocată de pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa. Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Asociaţia Comandanţilor de Navă din România în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă“
 
Acum, comandanții de navă au la dispoziție 15 zile de la comunicarea deciziei motivate a instanței pentru a declara recurs, situație în care dosarul va fi înaintat Curții de Apel Constanța pentru soluționarea căii de atac.
 
La mijloc sunt cele cinci vedete maritime instalate în timpul administrației Radu Mazăre și cunoscute drept „vaporașele lui Mazăre“.
 
Amintim, potivit declarațiilor lui Marius Cristian Țuțuianu, președintele Asociației, făcute pentru ZIUA de Constanța la momentul înregistrării dosarului la Tribunal, Asociația încearcă să obțină date și informații privind modalitatea prin care s-a decis starea de degradare a vaporașelor și prin care s-a hotărât casarea acestor nave.
 
Acum, rămâne de văzut dacă în cauză va fi declarat recurs.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
În urmă cu scurt timp
Regulamentul Peninsulei Constanța, anulat de judecători! (MINUTA)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii