Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia se laudă cu rachetele sale capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă

ro

16 Jun, 2015 16:30 1611 Marime text
“Forţele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecţionat din punct de vedere tehnic ar fi acesta”, a declarat, astăzi, preşedintele rus Vladimir Putin, citat de Interfax, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar “Armata-2015”, la Kubinka, în apropiere de capitala rusă. În acelaşi context, Putin a subliniat că Rusia va acorda în continuare o atenţie deosebită “'realizării programului de stat în privinţa înarmării şi modernizării complexului militar-industrial”. El a mai indicat că Rusia va crea două noi reţele radar care să controleze zonele strategice de vest şi de est, precizând în acelaşi timp că armata rusă a început să primească primele noi modele de vehicule blindate care, conform afirmaţiilor sale, sunt unice în lume după capacităţile de luptă ale acestora.

De amintit că Rusia critică în mod constant planurile SUA de amplasare în Europa a unor elemente din sistemul lor de apărare antirachetă, iar negocierile dintre Moscova şi Washington s-au derulat de la început cu mare dificultate pe acest subiect.
Diplomaţia de la Moscova declara recent că, în condiţiile întăririi potenţialului militar al NATO, Rusia îşi rezervă dreptul de lua măsurile necesare pentru apărarea securităţii şi a intereselor sale naţionale. “Urmărim paşii SUA şi ai aliaţilor acestora în ceea ce priveşte construirea unui sistem global de apărare antirachetă, precum şi alţi factori care influenţează securitatea Rusiei”, declara Ministerul rus de Externe, notează agerpres.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii