Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia intenţionează să cumpere rachete balistice cu rază scurtă de acţiune din Iran

ro

04 Jan, 2024 14:37 638 Marime text
Sursa foto: Pixabay
  • Rusia intenţionează să cumpere rachete balistice cu rază scurtă de acţiune din Iran, ceea ce va creşte capacitatea Moscovei de a viza infrastructura Ucrainei, a relatat joi cotidianul Wall Street Journal, citând oficiali americani, transmite Reuters.
     
Rusia intenţionează să cumpere rachete balistice cu rază scurtă de acţiune din Iran, ceea ce va creşte capacitatea Moscovei de a viza infrastructura Ucrainei, a relatat joi cotidianul Wall Street Journal, citând oficiali americani, transmite Reuters, citat de Agerpres.

În 2023, Casa Albă a afirmat că există semnale ce arată că Rusia şi Iranul îşi extind parteneriatul fără precedent din sfera apărării, ajutând astfel Moscova să-şi prelungească războiul din Ucraina şi creând totodată o ameninţare în direcţia vecinilor Iranului.

În noiembrie anul trecut, Kremlinul a declarat că Rusia şi Iranul îşi dezvoltă relaţiile, „inclusiv în domeniul cooperării tehnico-militare”, dar a refuzat să comenteze o alegaţie a Casei Albe conform căreia Teheranul ar putea lua în considerare să furnizeze Rusiei rachete balistice.

În ultimele săptămâni, Moscova a început de asemenea să primească rachete balistice de la Coreea de Nord, mai scrie WSJ, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Ostatic ucis în timpul unei operațiuni de salvare în Gaza
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii