Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ucraina a respins în timpul nopţii un atac rus de amploare ce a vizat oraşul Dnipro

ro

22 May, 2023 12:30 1505 Marime text
Sursa foto: Google MapsUcraina a afirmat luni că a respins în timpul nopţii de duminică spre luni un atac rus de amploare ce a vizat oraşul Dnipro, în zona est-centrală a ţării, cu rachete şi drone explozive, informează AFP citat de Agerpres.ro

Potrivit autorităţilor locale regionale, şapte persoane au fost rănite.

În timpul acestui "atac nocturn", Rusia a lansat "16 rachete de diferite tipuri şi 20 de drone Shahed", a anunţat armata ucraineană într-un comunicat postat pe Facebook.

În total, patru "rachete de croazieră Kh-101/Kh-555" şi toate cele 20 de drone "au fost distruse de apărarea antiaeriană", se subliniază în comunicat.

Cu toate acestea, armata ucraineană nu a oferit detalii asupra pagubelor provocate de cele 12 rachete care au trecut de apărarea sa.

Mai devreme luni dimineaţa ea a raportat că ruşii au lansat "un atac masiv cu rachete şi drone", fără a spune unde exact şi adăugând că "se vor face precizări după clarificare".

Potrivit unui mesaj pe Telegram al primarului oraşului Dnipro, Boris Filatov, "nu au mai fost niciodată bombardamente (asupra oraşului) de o asemenea amploare de la începutul războiului".

Dnipro, oraş care avea circa 1 milion de locuitori înainte de invazia rusă, se află la 125 de kilometri de linia frontului actuală.

"Locuitorii din Dnipro nu au dormit şi s-au rugat pentru rudele şi prietenii lor", a mai spus Filatov.


La rândul său, Serhii Lisak, guvernatorul regiunii Dniepropetrovsk unde se află Dnipro, a afirmat că trupele Kievului "au doborât" în noaptea de duminică spre luni "15 drone şi 4 rachete de croazieră deasupra regiunii".

"Mai multe clădiri ale unii unităţi de salvare au fost avariate", a spus el, înainte de a preciza că "două incendii au fost declanşate, care au fost deja stinse". "Peste 10 camioane şi maşini au fost distruse şi 25 de maşini şi 2 autobuze au fost avariate", a adăugat guvernatorul.


Potrivit lui Lisak, "şapte persoane au fost rănite" şi "femei cu vârste între 52 şi 70 de ani au fost spitalizate".

De la începutul lunii mai, Rusia şi-a înmulţit bombardamentele în timpul nopţii, în special asupra Kievului.

Ucraina susţine că apărarea sa antiaeriană, întărită de ajutorul militar occidental, doboară majoritatea dronelor şi rachetelor ruse. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii