Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Război Rusia-Ucraina Nou bombardament rusesc cu rachete şi drone asupra unor ţinte ucrainene; cel puţin 4 morţi şi zeci de răniţi

ro

08 Jan, 2024 16:31 887 Marime text
Foto cu rol ilustrativ: facebook/Vitalie Cojocari
  • Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite luni în urma unui nou bombardament nocturn cu rachete şi drone efectuat de Rusia asupra unor ţinte în Ucraina, care la rândul ei bombardează regiunea rusă de graniţă Belgorod, relatează France Presse.
     
Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte zeci rănite luni în urma unui nou bombardament nocturn cu rachete şi drone efectuat de Rusia asupra unor ţinte în Ucraina, care la rândul ei bombardează regiunea rusă de graniţă Belgorod, relatează France Presse, citat de Agerpres.

Potrivit armatei ucrainene, Rusia a lansat în această nouă salvă 51 de rachete asupra unor "infrastructuri importante" sau clădiri industriale şi militare, din care susţine că a doborât 18, o proporţie mai redusă comparativ cu anunţurile sale obişnuite. Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene, Iuri Ignat, afirmă că numărul redus al rachetelor ruseşti interceptate de această dată s-ar datora faptului că Rusia a folosit mai multe rachete balistice dificil de interceptat. În schimb, armata ucraineană susţine din nou că printre rachetele doborâte se numără şi rachete hipersonice Kinjal, şi de asemenea că a doborât toate cele opt drone Shahed folosite de Rusia în acest raid.

În oraşul Krivoi Rog din centrul Ucrainei, localitatea natală a preşedintelui Volodimir Zelenski, atacul rusesc cu rachete a provocat un mort şi 38 de răniţi, conform poliţiei. Una dintre ţintele atacului a fost şi zona oraşului central-vestic Hmelniţki, unde se află în special un important aerodrom al armatei ucrainene ce găzduieşte avioanele Suhoi SU-24M, folosite de armata ucraineană pentru lansarea rachetelor Storm Shadow asupra ţintelor ruseşti din spatele liniei frontului.

Rusia a intensificat de la sfârşitul anului trecut aceste bombardamente şi armata ucraineană îşi vede diminuate stocurile de rachete antiaeriene pe măsură ce i se epuizează resursele prin aceste atacuri, ceea ce pare să fie o nouă strategie a Moscovei într-un moment în care Kievul se teme de diminuarea sprijinului occidental.

De partea sa, Rusia a anunţat luni doborârea unei rachete ucrainene S-200 deasupra regiunii Belgorod, care de la sfârşitul lunii decembrie este aproape zilnic ţinta bombardamentelor ucrainene, pe 30 decembrie 25 de persoane fiind ucise şi ale peste o sută rănite într-un asemenea atac în capitala regională. Guvernatorul regional Viaceslav Gladkov a declarat luni că aproximativ 300 de locuitori ai oraşului Belgorod au fost evacuaţi către zone mai îndepărtate de graniţă. 


Citește și:
Ucraina, Fâşia Gaza: Papa Francisc respinge noţiunea de „victime colaterale” în rândul civililor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii