Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rusia susține că a țintit obiective ale industriei militare ucrainene în ultimul atac cu rachete

ro

23 Jan, 2024 15:42 713 Marime text
Sursa foto: Google Maps


 
  • Armata rusă a lansat marţi un atac grupat cu rachete de înaltă precizie cu lansare terestră şi aeriană contra fabricilor de muniţii şi rachete ucrainene, a transmis Ministerul rus al Apărării în raportul său zilnic despre evoluţia frontului în Ucraina, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„În dimineaţa aceasta, Forţele Armate ale Rusiei au lansat un atac grupat cu arme de înaltă precizie şi rază lungă de acţiune cu lansare aeriană şi terestră asupra obiectivelor complexului militar-industrial al Ucrainei care produce rachete şi componente, muniţii şi substanţe explozive", se arată în raportul ministerului rus.


Acesta susţine, ca de obicei, că „toate obiectivele au fost atinse".

În acelaşi raport ministerul rus scrie despre ocuparea unor poziţii mai avantajoase de către trupele sale pe frontul de la Liman, în nord-estul Ucrainei.

Kievul anunţase mai devreme că Rusia a lansat asupra Ucrainei o nouă salvă de rachete, afirmând că au fost lansate în acest raid în total 41 de rachete de diverse tipuri (dintre care 15 au fost rachete de croazieră şi 12 rachete balistice), din care 21 au fost doborâte de antiaeriana ucraineană în diverse zone ale ţării.

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi 80 rănite în urma căderii rachetelor sau a fragmentelor de rachete doborâte. 
 
 Citește și
Ucraina anunță că a doborât opt drone rusești lansate în timpul nopții
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii