Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:48 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei! Vizate, clădiri rezidenţiale şi industriale

ro

08 Jan, 2024 11:18 777 Marime text
Foto: Google MapsRusia a lansat luni dimineaţă un atac masiv cu rachete pe teritoriul Ucrainei, lovind clădiri rezidenţiale şi industriale şi rănind mai multe persoane, au declarat oficiali ucraineni, relatează Reuters citat de Agerpres.ro

Toată Ucraina s-a aflat sub alertă de raid aerian începând cu ora locală 06:00 (04:00 GMT), iar forţele aeriene ucrainene au anunţat că ţara se află sub ameninţarea mai multor valuri de rachete de croazieră şi, în unele regiuni, de rachete balistice.

"Duşmanul atacă brutal oraşe paşnice", a declarat Oleksandr Vilkul, primarul oraşului Krîvîi Rih, sudul Ucrainei, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.


Vilkul a spus ca informaţii complete despre amploarea pagubelor vor fi făcute publice după încheierea atacului rusesc.

Ţintele atacului rusesc şi amploarea loviturilor nu erau imediat clare. Nu a existat nicio declaraţie imediată din partea Moscovei.

Anatoli Kurtiev, secretarul consiliului oraşului Zaporojie (sud-est), a afirmat pe Telegram că un atac cu rachete asupra oraşului s-a soldat cu rănirea mai multor persoane, însă nu a oferit alte detalii.

Cel puţin o femeie a fost rănită într-un atac lansat asupra oraşului Harkov, a anunţat primarul Ihor Terekhov pe Telegram. El a menţionat că au fost lovite facilităţi industriale, care au condus la izbucnirea unui incendiu.

Cinci explozii au fost auzite în oraşul Zaporojie, a declarat guvernatorul regional Iurii Malashko, iar cel puţin două persoane au fost rănite.

"Rachetele au lovit zone rezidenţiale", a spus Malaskho pe Telegram.


Oficiali militari din alte oraşe ucrainene, între care Dnipro şi Hmelnîţkîi, au declarat, de asemenea, că oraşele lor erau sub un "atac masiv cu rachete" lansat de Rusia. 

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii