Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Fosta Piață Primo de pe strada Dezrobirii, demolată. Ce investiție îi va lua locul (galerie foto+video)

ro

20 Jun, 2019 18:29 7735 Marime text
Clădirea Primo de pe strada Dezrobirii din Constanța este demolată în aceste momente. În acest sens, Primăria Constanța a emis autorizație de desființare nr. 42 din 13/05/2019. Potrivit actului, imobilul P+2 etaje de pe strada Dezrobirii nr. 92, va fi demolat. Beneficiarul actului de urbanism este STOP SRL.

De-a lungul timpului, în imobil și-au desfășurat activitatea mai multe societăți comerciale.

Precizăm că în zonă nu se află un panou informativ în care, potrivit legii, orice investitor trebuie să afișeze detalii din lucrare precum numărul de autorizație emis de Primaria Constanța sau numele beneficiarului.

Reamintim că, în anul 2018, societatea Stop SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa documentaţia necesară obţinerii acordului de mediu aferent proiectului „Construire imobil locuinţe colective S+P+4E, parter comercial, platforme de parcare, împrejmuire teren şi racordare utilităţi“. Imobilul va fi realizat pe strada Dezrobirii nr. 92 din municipiul  Constanţa.
 
Prin proiect se propune construirea unei clădiri de locuinţe colective cu 28 apartamente, cu parter comercial şi parcare subterană. Din punct de vedere funcţional, construcţia propusă va acomoda următoarele funcţiuni: la subsol - 36 de locuri de parcare, adăpost APC şi spaţii tehnice, la parter - zonă spaţiu comercial, la etajele 1-4 - câte 7 apartamente, spaţiu tehnic. Investitorul va asigura locuri de parcare, marcate pe planuri de situaţie, conform HGR nr. 525/27.06.1996 şi Normativ NP 24-97, P132-93 pentru proiectarea parcajelor de autoturisme in localităţile urbane, iar necesarul de locuri de parcare va fi calculat astfel: un loc de parcare pentru fiecare unitate locativă de maximum 100 mp, 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament cu suprafaţa între 150 - 200 mp şi 3 locuri de parcare pentru apartamentele mai mari de 200 mp; un loc de parcare pentru fiecare 35 mp suprafaţă utilă pentru spaţii comerciale. În subsol se propun 36 de locuri de parcare cu acces prin rampă auto. Pe sol, la cota străzilor adiacente, se propun 17 locuri de parcare. În total vor fi asigurate 53 de locuri de parcare.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii