Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IFCO SA, undă verde de la APM Constanța pentru ridicarea unui bloc pe strada Sentinelei

ro

11 Jan, 2024 17:00 904 Marime text
sursa foto: pixabay.com
  • Desființarea corpului C1 se va face cu unelte manuale, fiind uşor de controlat propagarea fisurilor, cât şi a operaţiunilor de demolare
  • Se va construi un alt imobil de patru etaje
 
 
     
Ca urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de IFCO SA,  cu sediul în Constanța, str. Zburătorului, nr. 4,                Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de analiză tehnică din data de 15.11.2023 că proiectul: „Desfiintare corp c1- parter existent, construire imobil locuinte colective P+4E, amenajare si imprejmuire teren”, amplasat in jud. Constanta, mun. Constanta, str. Sentinelei nr. 36, lot 1 si str. Sentinelei, nr. 36, lot 2 (str. Sentinelei, nr. 36B)  nu se supune evaluării impactului asupra mediului. Decizia a fost afișată pe portalul APM Constanța pe 8 ianuarie 2024.
 
Justificarea prezentei decizii:
 
  1. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:
 
  1. proiectul se încadrează în prevederile Legii nr. 292/2018, Anexa II,  pct. 10, litera b);
  2.  proiectul nu intră sub incidenţa art. 28 din O.U.G. nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare;
  3. proiectul propus nu  intra sub incidenţa prevederilor art. 48 şi 54 din Legea apelor nr. 107/1996, cu modificările şi completările ulterioare,
  4. în conformitate cu criteriile prevăzute în anexa nr. 3 a Legii nr. 291/2018:
 
  1. Caracteristicile proiectelor:
   
La identificarea caracteristicilor proiectelor se iau în considerare următoarele aspecte:
  1. Dimensiunea și concepția întregului proiect:
 
Pe amplasament există un corp de clădire cu regim de înălțime parter și cu funcțiunea de locuință. Suprafața construită a corpului C1 ce se desființează este de 100 mp.
 
Funcţiunile şi suprafețele utile ale corpului C1 propus pentru desființare sunt:  
- hol = 5,80 mp
- cameră 1 – Su=18,30 mp
- cameră 2 – Su=19,80 mp
- cameră 3 – Su = 17,90 mp
- magazie – Su = 18,90 mp.
 
Desființarea corpului C1 se va face cu unelte manuale, fiind uşor de controlat propagarea fisurilor, cât şi a operaţiunilor de demolare, în raport cu securitatea personalului şi cu influenţele asupra mediului înconjurător. Demontarea se execută în ordine inversă montării: şarpantă, tâmplărie, pereți, fundație.      
 
     
Se vor organiza spaţiile necesare pentru depozitarea temporară a materialelor şi elementelor rezultate din demolare pentru conservarea pe timpul depozitării şi evitarea degradărilor.
       
Toate operaţiile de dezafectare, verificare şi recondiţionare se vor efectua numai de personal calificat şi autorizat să execute lucrările respective.
 
 
IFCO SA, în datele Registrului Comerțului
 
Societatea a fost înființată în anul 1992, în municipiul Constanța, pe strada Zburătorului nr. 4, județul Constanța. Capitalul social este de 928.260 lei, care este deținut de Asociați tip listă. Administrator este Bogdan Cezar Potamian, iar auditor este MGM Best Audit Finance SRL.
 

Conform termene.ro, Bogdan Cezar Potamian mai este asociat la SMAS Imob SRL și la Zed Diagnosis SRL.
 
Pe anul 2022, compania a raportat 41 de salariați, o cifră de afaceri de 9,3 milioane lei și un profit de 977.315 lei.

 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Ce se construiește IFCO SA trece la construcție de blocuri! Firma din Constanța va ridica un imobil de patru etaje

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii