Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurenta imobiliara in PSD

ro

26 May, 2009 14:48 899 Marime text
Mircea Geoană a confirmat că proiectul tip Mazăre privind construcţia de locuinţe pentru tineri nu are adepţi în ţară # În schimb, el a apreciat ideea lui Costică Niţă, de la Braşov, şi preluată de Guvern : garantarea primei locuinţe pentru tineri 

Chiar dacă proiectul pilot demarat de primarul Radu Mazăre -„Locuinţe ieftine pentru tineri" - a fost inclus în programul de guvernare al PSD, el nu s-a extins la nivel naţional.

În toamna trecută, acest proiect a fost un adevărat magnet al voturilor obţinute de PSD, la nivel judeţean, la alegerile parlamentare. Inaugurarea şantierului de lucru a adus toată floarea cea vestită a PSD, în frunte cu preşedintele Mircea Geoană. Dacă tot a avut efectul scontat atunci, la finele săptămânii trecute, liderul PSD a revenit a revenit pe şantier. Informat de Mazăre că lucrările n-au stagnat ci, dimpotrivă au avansat, Geoană s-a înfiinţat la faţa locului pentru a arăta oamenilor că pesediştii îşi respectă promisiunile. După ce a aruncat o privire într-o garsonieră şi un apartament cu două camere, cu toate că i-a plăcut ce vede, preşedintele PSD a recunoscut că acest proiect a prins viaţă doar la Constanţa. „Pe proiectul tip Mazăre, nici un primar PSD şi nici un alt primar din România nu construieşte locuinţe pentru tineri", a confirmat Mircea Geoană.

Între două proiecte

Varianta locuinţelor tip Mazăre nu s-a extins însă, pentru a nu pierde segment electoral abia cooptat de partea PSD - tinerii, preşedintele Mircea Geoană a trecut rapid la un alt proiect ce pare să aibă mai mult succes: garantarea primei locuinţe pentru tineri. Potrivit lui Geoană, ideea ar fi aparţinut unui alt lider PSD, miliardarul Costică Niţă de la Braşov. Aşadar, Geoană va trebui să caute soluţii pentru implementarea ambelor programe, conştient fiind că este între ciocan şi nicovală. Întrucât echipa Mazăre -Constantinescu deja a supărat-o prin neincluderea pe lista pentru europarlamentare a ex-deputatului Lucian Băluţ, Mircea Geoană şi-a redresat rapid „direcţia". Aşa se explică dorinţa lui Geoană de a ajuta la realizarea tronsonului doi al locuinţelor ieftine pentru tineri. „Va trebui să avem o discuţie mult mai serioasă cu instituţiile statului şi principalele ministere care au terenuri din domeniul public. Acestea trebuie transferate autorităţilor locale pentru a fi puse la dispoziţie, cu titlu gratuit, pentru dezvoltare imobiliară", a specificat liderul PSD. Concret, PSD a pus ochii pe terenurile ministerului Apărării şi cel al Internelor. Pentru Constanţa, Geoană a afirmat că ar exista discuţii „destul de avansate" pentru câteva hectare de teren ce ar urma să fie transferate de la Poliţia de Frontieră la municipalitate. Demersurile PSD au ca motivare oficială „pregătirea terenului pentru relansarea economică". „În estimarea noastră se pot construi, prin garanţia statului, circa 50.000 de locuinţe", a adăugat Mircea Geoană.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii