Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geoana pacalit de Mazare !?

ro

25 May, 2009 01:00 1171 Marime text
Constănţeni care şi-au depus adeziuni cu mult timp în urmă au fost convocaţi sâmbătă pentru a primi de la preşedintele PSD carnetul de membru 

Preluând modelul PCR conform căruia când erai făcut pionier sau utecist evenimentul avea loc într-un loc reprezentativ - aici fiind la modă navele, echipa Mazăre -Constantinescu a ales telegondola ca obiectiv unde numeroase persoane au primit dovada înrolării în PSD, carnetul de membru de partid.

Liderul filialei judeţene PSD, Radu Mazăre, a explicat că a recurs la această „soluţie" întrucât la Constanţa lucrurile sunt „ieşite din tipar", iar ceremoniile în „cadru clasic, de şedinţă" nu este caracteristic echipei sale. „Ne-am gândit că aşa s-a obişnuit lumea ca, la Constanţa, lucrurile să fie puţin mai ieşite din tipar, să fie altceva decât în restul ţării. Ştiţi, pe vremea comuniştilor, pionierii erau făcuţi în diferite obiective de importanţă naţională. Am preferat Mamaia pentru că este un obiectiv turistic, iar telegondola este un simbol", a afirmat liderul social-democraţilor de la mal de mare. Un moment „neaşteptat" pentru presă l-a constituit şi sosirea la cap de linie a primei telegondole ce aducea în faţa staff-ului PSD, în frunte cu liderul central Mircea Geoană, pe primii  viitori social-democraţi „atestaţi". Potrivit unui comunicat remis de PSD Constanţa mass media era informată că pese 300 de tineri urmau să primească acel carnet roşu de la preşedintele Geoană. Numai că, primele două cabine erau pline cu persoane aflate la a doua tinereţe...pensionari. „Sunt proaspeţi membri PSD, deci sunt tineri în partid", a fost replica servită rapid de un pesedist deranjat de comentariile ironice ale unor jurnalişti.

Pentru că nu erau informaţi cu privire la cine va veni să-şi primească insigna şi carnetul de membru PSD, unele persoane ajunse la „cap de linie" au fost nevoite să mai aştepte până se descoperea la cine era „dovada" primirii lor în partid. De asemenea, unii turişti „infiltraţi" în cabine erau cât pe ce să fie felicitaţi pentru opţiunea de a intra în PSD, dacă nu ar fi fost îndrumaţi, la timp, să iasă pe altă parte.

Prinşi cu ocaua mică

Mândru că formaţiunea pe care o conduce îşi măreşte considerabil resursele umane, preşedintele Mircea Geoană a ţinut să lămurească situaţia. „Cred că rodul muncii noastre şi al democratizării interne a partidului dă rezultate. Lumea vine către un partid în care poţi să te exprimi, poţi să te afirmi, în care poţi să schimbi ceva în ţara asta. PSD este un partid care ştie să primească atât votul tinerilor, cât şi pe cel al vârstnicilor", a declarat liderul social-democrat.

„Enigma" numărului mare de adeziuni confirmate sâmbătă, la Mamaia, a fost elucidată şi ea. În dorinţa de a induce ideea că nemulţumirea generată de actuala guvernare a determinat tot mai mulţi români să se alăture PSD, pesediştii tomitani au recurs la un tertip: au dat carnete unor persoane care îşi depuseseră cereri de mult. „Acum un an am depus adeziunea şi acum m-au chemat să vin aici ca să îmi dea carnetul", ne-a declarat o doamnă care a fost rapid „expediată" de lângă ziarişti pentru că dăduse din casă ce nu trebuia. Printre cei ce au primit confirmarea că simt şi gândesc social-democrat s-a aflat şi Mihaela Ristea, proaspăt director coordonator al Autorităţii Judeţene de Plăţi Sociale.

Una peste alta, acţiunea şi-a atins scopul: vâlvă multă, presa la datorie pentru a consemna, iar cei ce au avut ocazia să-l vadă şi să-l audă pe Geoană, precum şi pe liderii judeţeni ai PSD au fost nu doar din Constanţa, ci şi din alte colţuri ale ţării...că doar a început sezonul estival.

La ceremonia de înmânare a carnetelor şi a insignelor PSD au fost prezenţi ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, parlamentari social-democraţi şi candidaţii la europarlamentare Adrian Severin şi Rovana Plumb.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii