Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Maria Stavrositu a celebrat Ziua Europeana a Parcurilor

ro

25 May, 2009 01:00 820 Marime text
Ieri, deputatul PD-L Maria Stavrositu a marcat Ziua Europeană a Parcurilor printr-o acţiune de ecologizare a parcului din zona Capelei Militare din Tomis II. 

Demersul parlamentarului a constituit un bun prilej pentru a sta de vorbă cu locuitorii colegiului pe care îl reprezintă în Parlament dar şi de a împărţi dulciuri copiilor cu ocazia apropierii zilei de 1 iunie.

Apreciată drept o acţiune a colegiului 10 dar şi una tocmai potrivită de a îndemna cetăţeanul să iasă la vot pe 7 iunie, ieşirea de ieri a adunat în parcul de la Capela Militară câteva zeci de persoane care s-au declarat încântate de iniţiativa parlamentarului constănţean.

În fiecare an la 24 mai se sărbătoreşte Ziua Europeană a Parcurilor, prilej cu care cei care iubesc natura se reunesc pentru  a celebra înfiinţarea primelor nouă parcuri europene din Suedia, în 1909. „Această zi este o ocazie specială pentru a se organiza evenimente şi pentru a solicita sprijinul public în această problematică de susţinere a rolului pe care îl au parcurile. Problema spaţiilor verzi este una foarte delicată. La noi în ţară suprafeţele de spaţiu verde sunt atât de mici încât pot declanşa probleme foarte mari. Dacă legislaţia prevede că ar trebui să avem 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe cap de locuitor noi nici nu mai ştim dacă să măsurăm în metri sau în centimetri spaţiul pentru fiecare cetăţean".

Parlamentarul PD-L a susţinut că în ciuda faptului că la acest moment lipsa spaţiului verde nu este în fruntea listei problemelor constănţenilor însă „ar trebui să fie pe un loc principal în sarcina autorităţilor locale şi centrale".

 „Rolul parlamentarilor europeni poate să fie definitoriu pentru acest domeniu. Politica şi programul politic al PD-L-ului cuprinde astfel de programe prin care calitatea mediului dar şi problematica reprezentată de spaţiile verzi se vor îmbunătăţi. Solicităm express autorităţilor păstrarea limitelor actuale şi de accesare a fondurilor europene în acest domeniu", a declarat democrat-liberala.  

Cu ocazia marcării la nivel european a Zilei Europene a Parcurilor, parlamentarul colegiului 10 a iniţiat o petiţie intitulată „Parcuri pentru copii noştri", pe care cei care susţin păstrarea destinaţiei spaţiilor verzi dar şi cei care iubesc natura o pot semna. Adeziunile pot fi depuse la sediile PD-L din Bulevardul Al. Lăpuşneanu şi George Enescu.

Deputatul PD-L a mai participat sâmbătă după amiază la o altă acţiune de ecologiare a plajei din Costineşti, organizată de Ministerul Mediului în colaborare cu Ministerul Turismului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii