Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#sărbătoreșteDobrogea141 LIVE TEXT. Te Deum pe scările de la Biserica Greacă din Constanța. Semnificația evenimentului istoric (galerie foto)

ro

23 Nov, 2019 13:04 10036 Marime text
Începând cu ora 13.00, la Biserica Greacă Schimbarea la Fața (Metamorphosis), se oficiază un Te Deum, pe scările bisericii, ținut de IPS Teodosie și un sobor de preoți, unde va participa Garda de Onoare și Fanfara RAJA, „Muzica Apelor”, moment ce va recrea istoria din anul 1878, fiind imortalizat printr-o fotografie ce va sta mărturie alături de cea făcuta în același loc în 1878.

UPDATE 1: La eveniment participă primarul Constanței, Decebal Făgădău, viceprimarul Costin Răsăuțeanu, prefectul Dumitru Jeacă, parlamentarul George Vișan, dar și consilieri locali de la toate partidele.

Fanfara RAJA, „Muzica Apelor” este dirijată de Inga Postolache.

UPDATE 2: Flacăra „Spiritului Dobrogean” este prezentă la eveniment în mijlocul slujbei și a mulțimii. Pe lângă autoritățile prezente se numără și Aurel Papari, președintele Universității Andrei Șaguna. De asemenea, sunt prezenti și 30 de membrii și scriitori de origine greacă, aduși de Anton Traian Antoniadis. Istorici, profesori universitari și membrii ai minoritatilor s-au alaturat demersului inițiat de ZIUA de Constanța.

Totodată, la eveniment sunt prezenți Gheorghe Ungureanu, directorul Casei de Cultură și Sorin Colesniuc, directorul MINAC.

UPDATE 3: Vântul puternic nu i-a speriat pe participanți, aceștia fiind prezenți în număr mare.

UPDATE 4: La finalul slujbei, IPS Teodosie a luat cuvântul și a vorbit despre jertfa românilor la 1878, ce a dus la reîntregirea Dobrogei cu Patria Mamă.

UPDATE 5: IPS Teodosie și invitații s-au mutat în Biserica Greacă Schimbarea la Fața (Metamorphosis).

UPDATE 6: Fanfara RAJA, „Muzica Apelor”, dirijată de Inga Postolache, va conduce participanții spre sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța.



Galerie foto:



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari