Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O profesoară, un student din Suedia şi un militar „administrează” dragostea fanilor Un textier al lui Horia Brenciu i-a compus o poezie Simonei Halep

ro

21 Feb, 2014 00:00 4753 Marime text
Popularitatea de care se bucură jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep şi dragostea cu care o înconjoară suporterii sunt fără margini. Super-campioana are o mulţime de fani, nu numai în ţară, ci şi în lumea întreagă. Suporterii se întrec să o încurajeze şi să-şi arate admiraţia pentru tânăra de 22 de ani în cele mai diverse moduri.
 
Din octombrie 2013, pe Facebook a fost creat grupul „Simona Halep - Top 10 WTA”, dedicat tuturor fanilor sportivei din Constanţa. Ieri, grupul, care este administrat de trei persoane, număra 1.445 de membri, răspândiţi pe tot globul pământesc. Administratorii sunt Ana-Maria Botezatu, Eduard Atanasescu şi Constantin Comârzan. În vârstă de 31 de ani, Ana-Maria este profesoară de geografie la Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” din Arad. „Toţi trei suntem super-suporteri de handbal (mergem şi în străinătate la meciuri), dar ne-a intrat Simona la suflet şi, de ceva vreme, suntem alături de ea mereu”, spune tânăra arădeancă. Până acum, reprezentanţii grupului au mers la două evenimente la care a participat Simona: la Kid’s Day, de la Constanţa, unde i-au făcut unele cadouri, şi la Cupa Federaţiei, de la Budapesta, unde au obţinut autograf de la jucătoare pe un banner special confecţionat. „Pe grupul nostru încercăm să postăm absolut orice ştire ce are legătură cu Simona. Statistici, poze, interviuri, link-uri din presa românească şi cea internaţională. Iar de ceva vreme, am început să ne mobilizăm şi să intrăm masiv pe paginile tuturor turneelor oficiale la care participă Simona şi pe site-ul WTA, unde postăm încurajări pentru campioana noastră. Încercăm să o promovăm cât mai mult”, arată Ana-Maria Botezatu.
 
Fani din Filipine şi Egipt
 
Cei mai mulţi membri din străinătate ai grupului sunt din Italia, dar au aderat şi foarte mulţi români aflaţi în alte ţări. „Avem şi din Filipine o suporteră, Perla Calma, foarte faină de altfel. Un alt fan e din Egipt, după cum şi Canada are reprezentanţi. Mulţi români din Qatar şi Dubai au fost la meciurile Simonei de la cele două turnee la care a participat recent. Acum încercăm să facem faţă noului val de fani din grup. La turneul de la Doha am primit cam 500 de noi suporteri. Înainte era mai linişte. La meciurile din Australia, la ora 02.00 noaptea eram pe grup ca în familie. Acum suntem aşa, ca pe stadion, toată lumea postează câte ceva, toată lumea e bucuroasă şi o felicită pe Simona. La înfrângerile acesteia însă, suntem nevoiţi de fiecare dată să excludem din grup câte trei-patru”, mai spune Ana-Maria. Al doilea administrator al „Simona Halep - Top 10 WTA”, Eduard Atanasescu, va împlini 22 de ani pe 3 martie a.c. Este din Brezoi (Vâlcea), dar actualmente studiază drepturile omului în Suedia, la Universitatea din Malmo, unde a mai aprofundat domenii ca „migraţia internaţională şi relaţii etnice” şi „studii engleze”. „Eduard se implică foarte mult în promovarea grupului”, îl descrie Ana-Maria. Ultimul administrator, hunedoreanul (din Deva) Constantin Comârzan, este în vârstă de 43 de ani şi lucrează în cadrul armatei.
 
Talent literar pus în slujba Simonei
 
Membru al grupului şi fan înfocat Simona Halep este şi Mihai Costea, un student din Iaşi de aproape 21 de ani (vârstă pe care o va împlini pe 5 martie a.c.). Mihai s-a născut la Tecuci, iar în prezent studiază medicina dentară (este în anul doi) la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi. În paralel, este şi textier, activând în industria muzicală din 2012. „Mai ajut cu versuri artiştii (cântăreţi şi compozitori) care mă contactează. Am colaborat cu trupa «Descântec» din Iaşi, cu Nicoleta Gavriliţă din Republica Moldova, dar şi cu Horia Brenciu”, spune Mihai. Tânărul şi-a pus talentul literar şi în slujba Simonei Halep, căreia i-a compus o poezie de opt strofe, intitulată „De când Simo e Ahile?”, creaţie inspirată de participarea jucătoarei la turneele din Qatar şi Dubai, unde Simona s-a confruntat cu probleme medicale la tendonul ahilian drept, care i-au adus retragerea de la Dubai. „Nu fac parte din vreun cerc literar, doar îmi place să mai scriu poezii din când în când, atunci când am un imbold, aşa cum a fost şi în cazul de faţă”, arată Mihai Costea. Iată poezia dedicată Simonei Halep:
 
„De când Simo e Ahile?”
 
De când Doha este Troia?
De când Simo e Ahile?
Istoria se repetă
După ani şi ani de zile.
 
E-o istorie mai blândă,
Fără morţi, fără războaie,
Dar cu eroina noastră
Care suflete înmoaie.
 
Pas cu pas a reuşit
Doha să o cucerească,
Luptând greu şi reuşind
Ca nimeni să n-o oprească.
 
Bandajată la tendon
În ultima bătălie,
După luptă s-a decis
Ca şoimul al ei să fie.
 
Dar tendonul lui Ahile,
Singura imperfecţiune
A perfectei luptătoare
A cedat şi ne cam doare.
 
Însă Simo nu-i Ahile;
Nici asta n-o va opri.
După ce trec zece zile,
Sigur îşi va reveni.
 
Cu şoimul pus în vitrină,
C-o excursie-n Dubai,
Noi o urmărim cum urcă
Doar mişcând din evantai.
 
Iar după aceste zile
De repaus ca un leac,
Un Indian Wells urmează
Simonator will be back!
 
„Simona este noua Monica Seles”
 
Enrico Sau se declară cel mai înfocat suporter din Italia al constănţencei. În vârstă de 29 de ani, acesta este din Sassari, un oraş aflat pe insula Sardinia. Sedus de tradiţiile româneşti, dar şi de jocul şi personalitatea Simonei Halep, tânărul a învăţat singur limba română. „Sunt un autodidact. Am făcut o mare pasiune pentru tot ce înseamnă România. Îmi plac mult şi cântecele româneşti. Sunt suporter al Simonei de mult timp, de când avea 16 ani. M-a impresionat triumful ei de la Roland Garros, la junioare. Pentru mine, Simona Halep este noua Monica Seles (n.r. - fosta mare jucătoare din Iugoslavia, care a emigrat în SUA). SuperSimo este foarte puternică pe teren. Nu m-am întâlnit cu ea până acum, poate o voi face la turneul de la Roma din acest an. Sper ca în 2014 să ajung şi în România”, a declarat Enrico. Tânărul mai are un prenume, Graziano, iar pe Facebook l-a trecut în româneşte, Graţian. Membru al grupului „Simona Halep - Top 10 WTA” încă de la înfiinţare, italianul are nenumărate poze cu Simona Halep, ca un veritabil fan, culese de pe Internet, iar la loc de cinste se află un autograf primit de la constănţeancă prin intermediul Anei-Maria Botezatu. „Pentru Enrico, fanul meu nr. 1 din Italia”, a scris Simona pe o poză a ei care o înfăţişează ridicând un trofeu. Enrico Sau şi-a pus atât la profil, cât şi la coperta paginii de Facebook fotografii cu Simona Halep. „Nu îl cunosc personal pe Enrico. Dar de pe Facebook pot spune că e fanul numărul 1. E super activ pe grup”, a declarat Ana-Maria.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nistor Ionuţ 20 Feb, 2014 23:18 Felicitări pentru articol, foarte frumos !