Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

ro

01 May, 2020 00:00 4478 Marime text

Cei doi militari români cunoscuți pentru evenimentele sportive cu specific caritabil la care participă, gălățeanul Laurențiu Cobzaru (MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, Poliția Militară) și brăileanul Costel Mazâlu (Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” al județului Brăila), nu vor rata nici ultramaratonului Autism 24 h „Marea Neagră“, programat în perioada 2-3 mai a.c.

Pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va desfășura pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19. Astfel, cei 150 de participanți înscriși la cursă, care au și calitatea onorifică de ambasadori ai întrecerii, vor alerga minimul 100 de kilometri în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul.
Startul va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică, la finalul celor 24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare și acesta poate fi: în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperișul blocului, în curtea casei și pe orice alt traseu care îndeplinește condițiile legale pentru această perioadă.

Evenimentul are scop caritabil și urmărește strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. „Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platforma unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă Cu siguranță că intreagă energie a evenimentului va fi una specială și majoritatea participanților vor încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Autism 24h „Marea Neagră“.

Sursa foto: Facebook (Laurențiu Cobzaru)


Citește și:


Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!

„Vremurile grele fac oamenii puternici!“ Militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu, campanie umanitară și în criza coronavirusului
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii