Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minimum 100 km de alergat, acasă Traseu amenajat între aragaz și mașina de spălat, la Ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“!

ro

29 Apr, 2020 00:00 3829 Marime text

În perioada 2-3 mai a.c., se va desfășura Ultramaratonului Autism 24 de ore Marea Neagră iar, pentru prima dată în istoria competiției, evenimentul nu se va desfășura pe plaja din stațiunea Mamaia, ci în domiciliul fiecărui participant, din cauza crizei generate de pandemia Covid-19.

Astfel, cei 150 de participanți înscriși la cursă vor alerga minimul 100 de kilometri în propria casă, pentru sprijinirea financiară a copiilor cu autism izolați în casă și care nu au posibilitatea de a-și continua tratamentul. Startul va fi dat sâmbătă, 2 mai, la ora 10.00, și va fi transmis în direct pe Facebook și pe Youtube, iar finish-ul va avea loc duminică, la finalul celor 24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare și acesta poate fi:  în casă, pe bandă de alergare, pe terasă, pe acoperișul blocului, în curtea casei și pe orice alt traseu care îndeplinește condițiile legale pentru această perioadă. Kit-ul de concurs pentru fiecare participant se va livra prin curierat la domiciliu și va conține: medalie, mascota Autism24h și diploma evenimentului.

Întrecere cu scop caritabil


Evenimentul are scop caritabil și urmărește strângerea de fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism. „Platforma va fi prima resursă reală și practică pentru familiile copiilor cu autism din România. Există cărți, site-uri, cursuri, povești și o mulțime de resurse teoretice, dar nimeni nu a realizat o platforma unde să prezinte demonstrativ familiilor lecții și materiale video practice de desfășurare a ședințelor terapeutice. Va reprezenta o resursă importantă pentru multe familii care nu-și permit mii de euro să plătească psihologi pentru a asigura copiilor o terapie corectă Cu siguranță că intreagă energie a evenimentului va fi  una specială și majoritatea participanților vor  încerca să-și descopere noi  limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, a declarat psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului Alerg24h Marea Neagră.

Aleargă în jurul mesei din sufragerie


Printre cele mai ciudate locuri, care au fost alese deja de participanți ca trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de km sunt: baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergător și-a amenajat un traseu între aragaz și mașină de spălat!

Bătălie epică


Participanții vor avea la dispoziție, ca la orice concurs care se respectă: număr de concurs, clasament online, medalie de finisher și diplomă de participare. „Cu siguranță că bătălia care se va da între toți participanții vor fi una cu adevărat epică, ca și ambiția, având în vedere că întregul eveniment se întinde pe durata a 24 de ore, iar regula este că fiecare alergător să adune minimum 100 de km în cele 24 de ore pentru a primi medalia la final”, a  mai spus organizatorul.

Participă și Dan Toropu, din Suedia, profesor de matematică


La startul competiției se vor afla cei mai buni ultramaratoniști din România, iar la eveniment vor participa și români din întreaga Europa, care vor alerga în izolare, din: Anglia, Spania și Italia. Un caz mai special este al profesorului de matematică Dan Toropu, din Suedia, care va alerga cele 24 de ore alături de prieteni și apropiați, într-un parc pe un traseu special amenajat pt eveniment.

Despre alergare, prietenie și legături umane


„Parfumul întregului eveniment este unul cu adevărat special și vom încerca să putem demonstra, prin efortul tuturor participanților, că această comunitate a alergătorilor rămâne unită și în astfel de cazuri, în care izolarea în casă reprezintă un mod de viață. Evenimentul vorbește în primul rând despre alergare, despre prietenie și despre legăturile umane care se realizează între oameni chiar și atunci când sunt la distanță unii de alții”,  a punctat Adrian Gemănaru.

Studio special amenajat


Întregul eveniment va fi transmis online pe rețele sociale, timp de 24 de ore, prin intermediul unui studio amenajat special pentru acest eveniment sportiv. „Pe timpul celor 24 de ore vor fi transmisii online din diferite locații ale participanților, vor fi analize și dezbateri privind evoluția concurenților și interviuri cu alergătorii aflați pe traseu”, a conchis Adrian Gemănaru.

Sursa foto: captură Youtube (Autism Marea Neagră)

Citește și:

Participanții la evenimentul Autism24HCovid19 vor alerga acasă. O cursă de minimum 100 de kilometri! (video)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii