Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci jucatori convocati la Nationala

ro

22 May, 2008 00:00 449 Marime text

Jucatorii, cu exceptia celor din strainatate, s-au reunit, miercuri, la Hotel Rin Grand Hotel, iar astazi urmeaza sa efectueze vizita medicala

Cinci jucatori ai vicecampioanei Romaniei, HCM Constanta au fost convocati la Nationala pentru intalnirea cu Muntenegru, meci pentru calificarea la Campionatul Mondial 2009 din Croatia. Antrenorii Aihan Omer, Petru Ghervan si Sorin Toacsen au convocat 18 jucatori pentru pregatirea partidei de baraj cu Muntenegru care se va desfasura pe 8 si 14 iunie, meci contand pentru calificare la Campionatul Mondial de anul viitor din Croatia. Cei mai multi jucatori sunt de la vicecampioana HCM (5 jucatori), spre deosebire de Steaua care are doar 3 jucatori convocati. Romania va juca prima mansa cu Muntenegru in deplasare la Bijelo Polje, iar returul de pe 14 iunie se va desfasura la Oradea. Romania a participat ultima oara la un Campionat Mondial in 1995, in Islanda, unde a ocupat locul 10. Jucatorii, cu exceptia celor din strainatate, s-au reunit, miercuri, la Hotel Rin Grand Hotel, iar astazi urmeaza sa efectueze vizita medicala. Nationala se va deplasa apoi la Szeged, pentru un stagiu de pregatire in comun cu echipa Ungariei, iar pe 29 si 30 mai va sustine doua meciuri amicale in deplasare cu Slovacia. Lotul complet de jucatori convocat de Aihan Omer este urmatorul: portari - Ionut Stanescu, Mihai Popescu (HCM Constanta) si Levente Szabo (HC Odorhei), convocat in urma accidentarii suferite de Stefan Laufceac; extreme stanga - Florin Ciubotariu (UCM Resita), George Buricea (Steaua) si Mihai Timofte (HCM Constanta); pivoti - Eremia Paraianu (Creteil), Marian Cozma (Veszprem) si Gheorghe Irimescu (UCM Resita); centri - Marius Stavrositu (Steaua) si Mihai Rohozneanu (UCM Resita); interi stanga - Adrian Petrea (Pick Szeged), Alin Sania (Steaua) si Florin Nicolae (HCM Constanta); interi dreapta - Sandu Iacob (Stiinta Bacau) si Rares Jurca (Frisch Auf Gopingen), Laurentiu Toma (HCM Constanta) si Valentin Ghionea (Pick Szeged).

Echipe de tineret la HCM si Medgidia

Adunarea generala a Federatiei Romane de Handbal a hotarat ca din sezonul 2009/2010, fiecare club din liga profesionista isi va infiinta o echipa de tineret, care va evolua in deschiderea meciurilor din campionat printre acestea gasindu-se si cele doua cluburi constantene. Conducatorii cluburilor au decis ca sumele provenind din drepturile de televizare, incepand cu sezonul 2009/2010 (cate 250.000 euro pe an de fiecare liga) sa fie repartizate in functie de clasamentul de la finalul de sezon. Astfel, ultima clasata de exemplu poate incasa minim 10.000 euro, iar campioana maxim 80.000 de euro. Din grupa de proiectare a statutului ligilor profesioniste fac parte cluburile HCM Constanta, Steaua, Dinamo, CSM Medgidia, Pandurii Targu-Jiu, Oltchim Ramnicu-Valcea, Rulmentul Brasov si HCM Roman, care vor avea ca model statutul Ligii Profesioniste de Fotbal.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii