Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A ieşit din scenă cu fruntea sus Simona Halep s-a oprit în semifinale la Wimbledon

ro

04 Jul, 2014 00:00 1948 Marime text
Jucătoarea constănţeană de tenis Simona Halep a ratat, ieri, calificarea în finala turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a pierdut meciul din semifinale cu Eugenie Bouchard (Canada), scor 6-7, 2-6. Partida a durat o oră şi 34 de minute, iar, în primul set, Halep s-a accidentat, alegîndu-se cu o entorsă de gleznă la piciorul stâng. După ce a primit îngrijiri medicale, constănţeanca (numărul 3 mondial şi principala favorită  a competiţiei) a continuat meciul.
În primul set, s-a ajuns la tie-break, iar, când Simona conducea cu 3-2, meciul a fost oprit mai multe minute, întrucît unei spectatoare i s-a făcut rău în tribună. Halep s-a dus apoi la 4-2, dar Bouchard a revenit, a făcut 6-4 şi apoi 7-5, câştigând setul, într-o oră de joc. În setul secund, Bouchard (numărul 13 WTA şi cap de serie numărul 13 la Wimbledon) a dominat şi s-a distanţat la 5-1 şi, după ce a ratat cinci mingi de meci, s-a impus în cele din urmă cu 6-2.
Dacă s-ar fi calificat în finală, Halep o întâlnea, mâine, pe Petra Kvitova, din Cehia, a şasea favorită la Wimbledon. Deşi nu a ajuns în finală, precum la Roland Garros, Simona a realizat o mare performanţă la Wimbledon, devenind prin accederea în penultimul act prima jucătoarea de tenis din România care atinge această fază a întrecerii londoneze. Dacă s-ar fi calificat în finală, Simona urca pe locul doi în ierarhia mondială. Pentru disputarea semifinalei, Halep va primi 440.000 de lire sterline şi 780 de puncte WTA. 

Sursa foto: wimbledon.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii