Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:16 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Numărul de cazuri confirmate cu virusul West Nile creşte constant. Se înmulţesc infecţiile la graniţa Constanţei

ro

10 Aug, 2019 00:00 1417 Marime text
Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, numărul de cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile a crescut în ultima săptămână la 7. Dintre acestea, o persoană a decedat. Astfel, conform ultimei statistici, sunt trei cazuri confirmate pentru grupa de vârstă 40-49 de ani, două cazuri pentru grupa 60-69 de ani şi două cazuri pentru grupa de vârstă peste 80 de ani.
 
În funcţie de unitatea teritorială de expunere, cazurile au fost înregistrate în judeţele: Galaţi (1 caz), Călăraşi (2 cazuri), Tulcea (1 caz) şi în municipiul Bucureşti (2 cazuri), iar un caz a avut expunerea în două judeţe (Tulcea şi Galaţi).
 
Specialiştii recomandă să se evite expunerea la ţânţari, purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea de substanţe chimice repelente împotriva ţânţarilor, împiedicarea pătrunderii acestora în casă (plase de protecţie la ferestre), utilizarea de substanţe insecticide în locuinţă/în jurul locuinţei, desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei, îndepărtarea recipientelor de apă stagnantă şi a gunoiului menajer.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii