Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vasile Blaga va numi un succesor Senatorul Chiru, autosuspendat din toate funcţiile ocupate în PNL Constanţa

ro

31 Mar, 2015 00:00 2235 Marime text

Senatorul Gigi Chiru a anunţat, ieri, că s-a autosuspendat din toate funcţiile ocupate în PNL. Parlamentarul, copreşedinte al PNL Constanţa şi membru în Biroul Permanent Naţional al partidului, a luat această hotărâre din cauza problemelor pe care le are cu Justiţia. Amintim, din acest punct de vedere, că senatorul Gigi Chiru a fost condamnat cu suspendare într-un dosar de mită electorală, dar decizia instanţei nu este definitivă. „Am decis să mă suspend temporar din toate funcţiile deţinute în PNL, pentru că nu doresc ca situaţia mea juridică să afecteze activitatea şi imaginea organizaţiei în care am investit muncă şi suflet“, a mărturisit Chiru. Copreşedintele autosuspendat al PNL Constanţa şi-a asigurat colegii, dar şi pe constănţeni, de faptul că nu se va opri din ceea ce el numeşte lupta pentru municipiul Constanţa. „Îi asigur că voi fi în continuare activ şi consecvent, ca până acum. Mandatul de parlamentar şi votul de încredere al constănţenilor mă obligă să le apăr interesele în Parlamentul României, să merg mai departe, să lupt pentru oraşul nostru, pentru ca, în final, Constanţa să nu mai fie o corabie în derivă“, a adăugat parlamentarul constănţean.

De asemenea, Chiru a recunoscut că nu a fost o decizie uşoară. În pofida problemelor, senatorul este convins că va reveni pe funcţii. „După ce îmi voi clarifica toate problemele juridice, voi reveni în toate funcţiile din partid“, a declarat Chiru.

 Tuşa, Roman, Chirilă. „Toţi sunt buni“ 

Previzibil, se vehiculează deja numele unor posibili succesori ai lui Gigi Chiru la conducerea, fie ea şi interimară, a PNL Constanţa. Este vorba despre Sorina Tuşa şi Iustin Fabian Roman, consilieri în Consiliul Local Municipal Constanţa şi apropiaţi ai senatorului, dar şi despre fostul deputat Constantin Chirilă, de asemenea fost preşedinte al Organizaţiei Municipale a PDL Constanţa. În ceea ce îl priveşte pe Chirilă, acesta ar fi preferat de vechii liberali pentru funcţia de copreşedinte al PNL Constanţa. Despre aceştia, Chiru a declarat: „Toţi sunt buni“. Decizia nu va fi însă luată la nivel local, ci direct de la centru. Astfel, conform declaraţiilor lui Gigi Chiru, Vasile Blaga, copreşedintele la nivel naţional al PNL, urmează să numească, în cursul acestei săptămâni, un copreşedinte interimar al PNL Constanţa. Interesant, Chiru a precizat că nu este exclus ca cineva de la centru să preia funcţia interimară de copreşedinte al PNL Constanţa.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii