Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:06 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vocea liderilor politici din Constanţa Claudiu Palaz -”PSD practică trucuri ieftine de golani”

ro

05 Jun, 2016 21:42 8672 Marime text
La final de scrutin electoral, majoritatea liderilor politici de la nivelul județului Constanța au preferat să pună pe seama electoratului, mai precis a prezenței reduse la urne, precum și a unor sondaje rezultatele preconizate a fi sub așteptări.
 
 Președintele organizației județene PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir, era oarecum dezamăgit. Acesta a declarat pentru Ziua de Constanța: ”Mă așteptam la mai multă responsabilitate din partea a celor care aveau dreptul de a vota, care își doreau o schimbare în bine a societății, a orașului, a județului. Prezența scăzută mă face să cred că nu e chiar așa cum ni s-a lăsat impresia, din păcate. Așteptam mai multă responsabilitate. Poate dezamăgirea în decursul anilor, poate așteptările îndelungi fără prea multe rezultate, dar așa cum noi ne-am străduit și am avut această putere, putea fiecare constănțean să-și rupă o oră și indiferent cum, întru-un sens sau altul, să fi votat pentru că, după aceea, o să urmeze patru ani în care unii își vor spune nemulțumirea, alții își vor arăta priceperea în multe, multe domenii, dar puteau măcar să-și exercite acel drept constituțional puteau să o facă. Este opțiunea lor, dar neparticiparea nu mi se pare o responsabilitate, ba dimpotrivă. În județ, acolo unde a fost o concurență mai acerbă, electoratul a reacționat și s-a mai ridicat la nivelul așteptat”.
Totuși, comparativ cu rezultatele obținute de PNL în anul electoral 2012, Dragomir este optimist: ”La nivel de județ PNL va obține mai mulți primari față de acum patru ani, jumătate cel puțin”, a conchis liderul liberalilor de la malul mării 

Adrian Ţapliuc, lider PNŢCD Constanţa: „O dezamăgire majoră, dezinteres total pentru problemele comunităţile, dezinteres total din partea constănţenilor, victorie facilă a PSD-ului, o dreaptă fărâmiţată. Doar o convenţie democratică mai poate dărâma PSD-ul la legerile parlamentare. Să sperăm că liberalii se vor trezi vreodată. Îmi pun speranţe că duşul acesta rece îi va trezi. E o victorie prea uşoară a PSD-ului. Nu cred că diferă mult rezultatele de la Constanţa de cele de la Bucureşti. La vot s-au prezentat majoritatea vârstnicilor, votanţi PSD“, a declarat Adrian Ţapliuc.

La închiderea urnelor de vot, Claudiu Palaz, preşedintele PMP, a comentat ziua de scrutin electoral: „Din punct de vedere al organizării au fost favorizate fraudele. Eu sunt dintre cei care au găsit astfel de lucruri. De la introducerea CNP-urilor de către operatorii AEP-ului sau ai cui Dumnezeu sunt ăştia, fără să fie prezent posesorul CNP-ului respectiv în secţie, până la furtul buletinelor de vot. Completarea la insistenţele preşedinţilor secţiilor de votare a proceselor-verbale, de numărare a voturilor în alb, mai ales că preşedinţii secţiilor de votare sunt, în primul rând, numiţi de primării. Au vrut să scrie cum doresc dumnealor acele procese-verbale. Sunt nişte trucuri ieftine, de golani, care erau practicate doar pe vremea lui Iliescu. Dar se pare că noua generaţie a PSD-ului practică astfel de metode“, a declarat Claudiu Palaz, preşedintele PMP.

Octavian Claudiu Ceti, liderul Partidului Puterii Umaniste (PPU): „Un scrutin normal, de aşteptat în cazul de faţă, nu au fost surprize. Singurii care puteau să producă surprize eram noi, partidele mici. Din punctul meu de vedere este o victorie aşteptată (n.r. a PSD-ului). Singurii care puteau produce surprize eram noi, tinerii. Eu cred că şi un independent ar putea să obţină un loc în consiliu. Dar este prima oară când tinerii au ieşit în număr mult mai mare decât în anii precedenţi, ceea ce este un lucru îmbucurător“, a declarat acesta pentru ZIUA de Constanţa.

Christian Gigi Chiru: ”Dezbaterile nu ne-ar fi dat un rezultat  atât de previzibil” 

Dezamăgirea se putea simți lesne și în vocea președintelui organizației municipale ALDE Constanța, senatorul Christian Gigi Chiru, cel care a candidat pentru obținerea mandatului de edil-șef al municipiului reședință de județ. La final de scrutin electoral, liderul ALDE a concluzionat: ”Prezența slabă este principala problemă la Constanța și este de natură să ajute partidele care stau mai bine din punct de vedere structural. Dacă ai mei contracandidați ar fi înțeles importanța dezbaterilor la care i-am invitat, cu siguranță că rezultatul n-ar fi fost atât de previzibil cum este în acest moment și constănțenii ar fi avut un motiv în plus să  participe la vot. Nu s-a făcut nici un exit poll pe Constanța, tot ce s-a întâmplat pe Realitatea TV și pe alte site-uri intră în nota de manipulare crasă pe care PNL a practicat-o la Constanța”, a conchis Christian Gigi Chiru. 
 
Dumitru Bădrăgan: ”PRU va avea cel puțin patru primari în județ”

Deși președinte al unui partid nou pe scena politică autohtonă, Dumitru Bădrăgan, președintele organizației județene PRU Constanța, a fost singurul lider politic optimist și încrezător în rezultatul final al alegerilor locale. După un periplu prin mai multe localități ale județului, liderul PRU ne-a declarat: ”A fost, în primul rând, o zi a speranței pentru a schimba lucrurile în ceea ce privește administrația publică locală. O zi  în care am sperat că partidele noi vor intra în consilii și vor permite dezvoltarea Dobrogei. Am fost la Năvodari, Corbu, Mihail Kogălniceanu, Mangalia și urmează Albești, Limanu, Medgidia și ne întoarcem la Constanța. Suntem siguri că PRU va avea oameni în consiliile locale și sperăm ca cel puțin patru primari vor fi din partea Partidului România Unită la nivelul județului Constanța. Sunt optimist, există oameni noi care cred și speră în schimbare. Asta este atitudinea Partidului România Unită”,  a conchis președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii