Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Gîrţu a părăsit Fundaţia Mişcarea Populară „Locul meu este la universitate“

ro

11 Jun, 2014 00:00 3116 Marime text
Mihai Gîrţu şi-a anunţat, ieri, demisia de la conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară Constanţa. Fostul decan al Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa a făcut anunţul pe profilul său de Facebook, precizând că părăseşte fundaţia cu sentimentul că locul său este la catedră şi în laborator, fiind, „în primul rând, profesor şi cercetător“.

Gîrţu a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că este solidar cu Marian Preda, liderul naţional al Fundaţiei Mişcarea Populară, care, de asemenea, şi-a anunţat, ieri, demisia. „Am intrat in fundaţie animat de valorile şi principiile pe baza cărora aceasta a fost înfiinţată. A contat foarte mult şi implicarea la vârf a unor prieteni, alături de care am militat pentru reformarea sistemului de învăţământ şi de cercetare din România. (...) Cred cu tărie că drepturile civice se câştigă şi se apără. Voi rămâne consecvent în acest sens şi voi sprijini întotdeauna demersurile ce promovează valorile reale şi soluţiile de centru-dreapta pe care le susţin în continuare. Voi căuta însă alte modalităţi de punere în aplicare a acestora“, explică Mihai Gîrţu.
Fostul preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară Constanţa a declarat că nu se mai regăsea în fundaţie, pentru că aceasta nu mai era ceea ce îşi dorea. În acest sens, Mihai Gîrţu a menţionat că între oamenii care s-au implicat iniţial în fundaţie şi cei care au aderat ulterior la Partidul Mişcarea Populară există diferenţe fundamentale. Mihai Gîrţu a lăsat, astfel, de înţeles că Fundaţia Mişcarea Populară ar fi abdicat de la dezideratele sale iniţiale.
El a mai declarat că, în pofida încercărilor foştilor săi colegi de la Mişcarea Populară de a-l atrage în partid, a refuzat. „Locul meu e la universitate“, a subliniat Gîrţu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • res 13 Jun, 2014 08:37 Cine mai crede