Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța a emis primul act pentru construirea unui Centru Regional de Excelență în Transformarea Digitală, Inovare și Transfer Tehnologic

ro

08 May, 2021 00:00 3319 Marime text
  • Pe 6 mai, municipalitatea a emis Certificatul de Urbanism pentru construirea unui „Centru Regional de Excelență în Transformarea Digitală, Inovare și Transfer Tehnologic”
  • Vor fi șapte astfel de centre la nivel național
  • Costul total al invstiţiei, pentru întreaga perioadă de implementare (2021 - 2026) este estimat la 7.500.000 de Euro.
  • Centrul de excelenţă şi inovare va permite studenților să dobândească abilități și competențe profesionale
 
Primăria Constanța a emis Certificatul de Urbanism cu numărul 1448 din data de 6 mai 2021, pentru Universitate Ovidius Constanța, pentru construirea unui „Centru Regional de Excelență în Transformarea Digitală, Inovare și Transfer Tehnologic”, clădire ce va fi amplasată pe bulevardul Aurel Vlaicu, colt cu Aleea Universității din municipiul Constanța.
 
Valabilitatea documentului este de 24 de luni, iar proiectul se va realiza conform Planșei de reglementări urbanistice U-3 aferent HCL nr. 109/27.04.2017.
 
La începutul lunii martie, Universitatea Ovidius anunța că a transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) propuneri de finanţare pentru construirea spitalului clinic universitar şi a unui centru regional de excelență în digitalizare, inovare și transfer de tehnologie. Potrivit rectorului UOC, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, cele două obiective, propuse pentru includerea în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), au valoarea totală de 91.700.000 de Euro şi fac parte din Strategia de Dezvoltare Instituțională a UOC.
 

Despre Centrul Regional de Excelență în Transformarea Digitală, Inovare și Transfer Tehnologic

 
Prorectorul pentru Cercetare și inovare, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, spune că vizează formarea unei rețele de cel puţin şapte centre care să se integreze într-un sistem coerent de inovare la nivel național, deschis către colaborarea cu ecosistemele de inovare ale celorlalte state membre ale UE.
 
„Centrul de excelență în transformare digitală, inovare și transfer de tehnologie poate fi dezvoltat în jurul unei universități, care joacă rolul de orchestrator și centru de competențe şi colaborează cu organizații cu roluri și atribuții complementare, relevante pentru îndeplinirea misiunii sale: asociații patronale reprezentative pentru mediul de afaceri regional, camere de comerț, asociații reprezentative pentru administrația locală/regională, firme de consultanță cu experiență în digitalizare, inovare și antreprenoriat, clustere reprezentative la nivel regional”, a subliniat prof. univ. dr. Mihai Gîrţu.
 
Centrul de excelenţă şi inovare va permite studenților să dobândească abilități și competențe profesionale și transversale cerute de angajatori prin colaborare transdisciplinară pentru elaborarea și implementarea unor proiecte generate de nevoile firmelor și comunităților regionale, creând specialişti cu competenţe multilaterale.
 
De asemenea, în misiunea Centrului de excelență în transformare digitală, inovare și transfer de tehnologie se încadrează furnizarea de servicii de formare a competențelor digitale și de consultanță tehnică precum și facilități de experimentare la standarde europene, cu scopul stimulării transformării digitale și tranziției la economia circulară a agenților economici și a entităților publice din regiunile vizate.
 
În cadrul centrului vor fi oferite cursuri de formare privind protejarea proprietății intelectuale și valorificarea rezultatelor cercetării, cultura antreprenorială și a inovării, precum și consultanță tehnică, juridică, financiară pentru implementarea proiectelor de transformare digitală sau de dezvoltare durabilă ale firmelor sau autorităților locale și regionale.
 
Costul total al invstiţiei, pentru întreaga perioadă de implementare (2021 - 2026) este estimat la 7.500.000 de Euro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii