Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Gîrţu a demisionat din Fundaţia Mişcarea Populară

ro

10 Jun, 2014 14:37 2482 Marime text

Mihai Gîrţu a demisionat de la conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară Constanţa. Fostul decan al Facultăţii de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologia Petrolului din cadrul Universităţii „Ovidius” Constanţa a făcut acest anunţ în cursul zilei de azi, pe profilul său de Facebook.
Fost candidat la funcţia de rector al acestei instituţii de învăţământ, Gîrţu a urmat un doctorat în activităţi de predare şi cercetare ştiinţifică la Department of Physics, The Ohio University, Columbus, SUA. Este absolvent al Universităţii Bucureşti şi coautor al mai multor publicaţii.
A obţinut mai multe premii pentru cercetare, iar aici amintim: In Hoc Signo al CNCSIS în 2001, Premiul Sigma XA Honorable Mention - Research Award, SUA, 1998, Premiul OSU Presidential Fellowship, Ohio State Unversity, SUA, 1997.

Redăm, mai jos, mesajul lui Mihai Gîrţu, postat pe Facebook:

„Stimaţi colegi din conducerea Fundaţiei Mişcarea Populară,

Vă informez că începând din 10.06.2014 demisionez din funcţia de conducere deţinută în filiala Constanţa a Fundaţiei Mişcarea Populară.

Am fost onorat să acceptat propunerea dlui Marian Preda de a îi fi alături, conducând grupul de coordonare al fundaţiei la Constanţa. Am intrat in fundaţie animat de valorile şi principiile pe baza cărora aceasta a fost înfiinţată. A contat foarte mult şi implicarea la vârf a unor prieteni, alături de care am militat pentru reformarea sistemului de învăţâmânt şi de cercetare din România.

Astăzi părăsesc fundaţia cu sentimentul că locul meu este la catedră şi în laborator, fiind în primul rând profesor şi cercetător. Pe de altă parte, cred cu tărie că drepturile civice se câştigă şi se apără. Voi rămâne consecvent în acest sens şi voi sprijini întotdeauna demersurile ce promovează valorile reale şi soluţiile de centru-dreapta pe care le susţin în continuare. Voi căuta însă alte modalităţi de punere în aplicare.

Privind înapoi, pe parcursul acestor circa 14 luni am cunoscut şi am lucrat alături de oameni admirabili. Le mulţumesc pentru prietenia lor şi sper să înţeleagă corect gestul meu.

Cu cele mai bune gânduri,
Mihai Girtu”


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii