Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare a stabilit bugetul de la goelete pana la cosuri de gunoi

ro

24 Apr, 2009 03:19 1679 Marime text

sedinta_de_consiliu.jpg„Cumpărăm două - trei goelete şi un pasager şi facem şi noi ceea ce în alte ţări se face demult", şi-a susţinut primarul propria teorie

Consilierii liberali au fost singurii care s-au abţinut de la votarea bugetului municipal pe 2009. „Am fost de acord cu anumite investiţii, nu cu toate", a replicat Victor Manea, la dojana colegului Felix Stroe. 

Amânat pentru aprobare în şedinţa de consiliu local din această lună, proiectul de hotărâre privind adoptarea bugetului municipal pe 2009 a trecut fără ca discuţiile să se încingă prea tare. Pentru acest an au fost alocaţi la bugetul Constanţei 535.500.000 lei.

Înainte să fie bombardat cu întrebările colegilor liberali, primarul Radu Mazăre, singura voce din Consiliu Local, a ţinut să aducă mai multe lămuriri în legătură cu modul în care a fost împărţit bugetul în acest an. „Faţă de bugetul provizoriu pe care l-am adoptat în noiembrie 2008 pentru anul 2009, în urma corecturilor, au mai rămas de împărţit 70 de milioane de lei vechi, asta pentru că, la momentul în care a fost adoptat, nu fusese aprobat fondul de rulment", a declarat directorul financiar al Primăriei Constanţa, Marcela Frigioiu. 

Mare ne-a fost surprinderea, însă, la momentul când edilul a citit lista cu banii alocaţi fiecărei investiţii şi printre rânduri nu a zărit niciun ban prevăzut pentru şoseaua de coastă. Şi mai mare i-a fost mirarea primarului care deja se vedea fără şosea de coastă în acest an, după toate promisiunile făcute: „Nu am împărţit niciun ban pentru şoseaua de coastă. Aceasta face parte din proiectul în valoare de 92 de milioane de euro, care urmează să fie aprobat printr-o hotărâre de Guvern. Cei 17 miliarde de lei lăsaţi în fondul de rulment sunt pentru investiţii şi se pot folosi doar în caz de urgenţă, pentru acoperirea unor goluri în cazul în care nu există bani suficienţi. Este o chestiune provizorie. După ce apare hotărârea de Guvern, luăm cei 17 miliarde de lei şi îi dăm pentru şoseaua de coastă", l-a lămurit directorul financiar pe superiorul său.

După cluburi de pensionari, urmează handi-cluburi

Nici în acest an, chiar dacă nu este unul electoral, primarul Mazăre nu a uitat să aloce bani pentru ajutorul celor care au nevoie de sprijin. Mazăre s-a gândit la realizarea unui handi-club, în care persoanele care trăiesc o asemenea dramă să aibă parte de un spaţiu de relaxare. „Nu ştim încă locaţia, dar nu avem bani decât pentru un singur club de acest gen", a completat primarul. Astfel, în acest sens au fost alocaţi 2,5 miliarde de lei.

Pe lista investiţiilor pe 2009 mai figurează şi alocarea a 20 de miliarde de lei pentru reabilitarea termică a blocurilor, care însă depinde de ordonanţa de Guvern care va intra în dezbatere săptămâna viitoare. „Ar fi fost prematur să dezbatem noi această problemă, degeaba, înaintea Guvernului. Să vedem ce formă va lua ordonanţa. Deocamdată am alocat 20 de miliarde", a completat Mazăre. În această problemă, la şedinţa de local din martie, primarul a susţinut că va comanda efectuarea unui sondaj de opinie care să reflecte părerea cetăţenilor dacă investiţia pentru reabilitarea blocurilor  este profitabilă sau nu. Se pare însă că, în urma finalizării acestuia, constănţenii au fost de acord să se pună în aplicare proiectul, însă acum totul este la latitudinea Guvernului.

Băncuţe şi coşuri de opt miliarde

Se vor mai aloca fonduri pentru amenajarea parcului Petrom de la CET - cinci miliarde, care se pare că va deveni „emblematic pentru oraş", pentru raportul de mediu la Planul Urbanistic General au fost alocaţi alţi cinci miliarde de lei, iar pentru parcarea de la Albatros - patru miliarde. De asemenea, au fost direcţionate 13 miliarde către construcţia unui cămin de bătrâni, pentru băncuţe şi coşuri - opt miliarde, pentru parcare spital - 2,5 miliarde de lei, iar pentru înfiinţarea unei societăţi „Agrement Nautic SA" - 13 miliarde. Partea pe care primăria o alocă realizării acestui proiect face parte dintr-unul amplu proiect care presupune, într-un final, contribuţia la realizarea de agrement nautic. „Cumpărăm două - trei goelete şi un pasager şi facem şi noi ceea ce în alte ţări se face demult", a susţinut Mazăre.

Consilierii liberali s-au abţinut de la votarea acestui punct de pe ordinea de zi a şedinţei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii