Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă şedinţă a Plenului CSM, programată săptămâna viitoare. Ce procurori constănţeni sunt vizaţi

ro

12 Oct, 2019 00:00 1588 Marime text
După o tentativă eşuată de a se reuni în cursul săptămânii trecute, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit o nouă şedinţă ce ar trebui să aibă loc marţi. Pe ordinea de zi a discuţiilor din Plen se află, ca până acum, Secţia Specială a magistraţilor, mai exact Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.
 
Doi procurori constănţeni sunt vizaţi de noua şedinţă a Plenului CSM. Este vorba despre magistratul Silviu Ciocoiu, cel care a luat cea mai mare notă la concursul din vară pentru funcţii de execuţie din cadrul Secţiei Speciale, dar şi cunoscutul procuror Adina Florea, care în vară a obţinut cea mai mare notă la concursul pentru conducerea unităţii de parchet.
 
Astfel, în ce priveşte ordinea de zi a şedinţei Plenului CSM, se va avea în vedere, la Punctul 1, validarea rezultatelor concursului pentru funcţiile de execuţie din cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi numirea în funcţie a candidaţilor admişi. După cum arătam anterior, este vorba despre magistratul Silviu Ciocoiu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care a obţinut o medie de 93,82 de puncte la concurs.
 
Alături de el, în urma aceleiaşi sesiuni au fost admişi şi procurorii Adina Petrescu, de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi Nicolae-Adelin Mihăilă, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău. Toţi cei trei procurori aşteaptă întrunirea Plenului CSM pentru a putea fi numiţi pe funcţie şi a-şi începe activitatea la Secţia Specială.
 
Totodată, la Punctul 2 pe ordinea de zi se află validarea rezultatelor concursului pentru conducerea Secţiei Speciale şi numirea în funcţia de procuror şef al SIIJ a candidatului admis. După cum arătam în ediţiile anterioare, magistratul Adina Florea, fost procuror general al Constanţei şi procuror şef al Parchetului Tribunalului Constanţa, a obţinut media 9,86 la concursul organizat de CSM în această vară. De atunci, însă, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu s-a mai putut întruni, pentru validarea rezultatelor şi numirea în funcţie.
 
În contextul în care nu mai departe de săptămâna aceasta a existat o nouă tentativă eşuată de a obţine cvorum pentru a se ţine şedinţa Plenului CSM, rămâne de văzut care va fi soarta şedinţei de marţi.
 
Citeşte şi:
 
Plenul CSM discută numirea procurorului Adina Florea în fruntea Secţiei Speciale

Preşedintele CSM: „Este un veritabil boicot instituţional“. Plenul ar fi trebuit să valideze azi concursul câştigat de Adina Florea pentru Secţia Specială

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii