Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

ro

29 Jan, 2024 17:00 2115 Marime text
  • Hotărârea a fost luată de Secția I Civilă a Curții de Apel, în dosarul 879/102/2023, aflat în atenția completului AM8, format, potrivit surselor noastre, de magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Ivan.
Fostul magistrat Adina Florea, fost procuror general al Dobrogei, în prezent directorul executiv al Departamentului Juridic din Camera de Comerț și Industrie a României, a câștigat definitiv procesul deschis Inspecției Judiciare.
 
Decizia favorabilă fostului magistrat, acum la pensie, a fost luată de către judecătorii Curții de Apel Constanța, Secția I Civilă, care au respins astăzi, 29 ianuarie 2024, ca nefondat apelul declarat de Inspecția Judiciară.
 
Hotărârea a fost luată de Secția I Civilă a Curții de Apel, în dosarul 879/102/2023, de completul AM8, format, potrivit surselor noastre, de magistrații Ionela Diana Faur și Felicia Mirela Ivan.
 
Iată minuta deciziei pronunțate astăzi, 29 ianuarie 2024:
 
„DECIZIE 29.01.2024 Respinge apelul ca nefondat. Definitivă“
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în primă instanță, Adina Florea a câștigat în septembrie 2023 procesul deschis Inspecției Judiciare, pe litigii de muncă.
 
Dosarul a fost deschis inițial de mai mulți magistrați la Tribunalul Mureș, iar apoi disjuns de instanța mureșană către mai multe instanțe din țară, în funcție de domiciliul fiecărui reclamant.
 
Tribunalul Constanța a admis în parte solicitarea magistratului Adina Florea și a obligat IJ să emită o adeverință.
 
În minuta hotărârii pronunțate de Tribunal se arăta că instanța „admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Florea Adina în contradictoriu cu pîrîta Inspecţia Judiciară. Obligă pîrîta să emită reclamantei o adeverinţă care să cuprindă indemnizaţia de încadrare brută lunară calculată în raport de valoarea de referinţă sectorială în cuantum de 605,225 lei. Respinge restul pretenţiilor ca nefondate“
 
Decizia Curții de Apel de astăzi este definitivă.
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fostul procuror Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Tribunalul Constanța a declinat dosarul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii