Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:26 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

ro

15 Jan, 2024 17:00 1154 Marime text
  • Verdictul a fost stabilit pentru data de 29 ianuarie 2024.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au rămas în pronunțare în dosarul deschis de fostul magistrat Adina Florea, fost inspector judiciar și fost procuror general al Dobrogei, Inspecției Judiciare, vizând litigii de muncă.
 
În prezent, Adina Florea este directorul executiv al Departamentului Juridic din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României.
 
Curtea de Apel a analizat astăzi, 15 ianuarie 2024, apelul declarat de Inspecția Judiciară împotriva primei hotărâri pronunțate în cauză de către Tribunalul Constanța, favorabilă fostului magistrat.
 
După ascultarea părților din dosar, judecătorii au anunțat că pronunțarea deciziei va avea loc la data de 29 ianuarie 2024.
 
Amintim, în primă instanță, Adina Florea a câștigat în septembrie 2023 procesul deschis Inspecției Judiciare, pe litigii de muncă.
 
Dosarul are indicativul 879/102/2023 și a fost deschis inițial de mai mulți magistrați la Tribunalul Mureș, iar apoi disjuns de instanța mureșană către mai multe instanțe din țară, în funcție de domiciliul fiecărui reclamant.
 
Tribunalul Constanța a admis în parte solicitarea magistratului Adina Florea și a obligat IJ să emită o adeverință.
 
În minuta hotărârii pronunțate de Tribunal se arăta că instanța „admite în parte acţiunea formulată de reclamanta Florea Adina în contradictoriu cu pîrîta Inspecţia Judiciară. Obligă pîrîta să emită reclamantei o adeverinţă care să cuprindă indemnizaţia de încadrare brută lunară calculată în raport de valoarea de referinţă sectorială în cuantum de 605,225 lei. Respinge restul pretenţiilor ca nefondate“
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța.  
 
Sursa motivare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
De mâine, 10 ianuarie
Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii