Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examen de capacitate al magistraților stagiari! Consiliul Superior al Magistraturii publică lista candidaților înscriși în prima zi lucrătoare din 2024

ro

31 Dec, 2023 13:21 904 Marime text


Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat data la care va face publică lista candidaților care îndeplinesc condițiile legale de participare la examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari.
 
Data limită pentru înscrierea magistraților stagiari la concurs a fost 27 decembrie 2023, iar lista celor ce îndeplinesc condițiile de participare la examen va fi afișată miercuri, 3 ianuarie 2024.
 
Contestațiile pot fi depuse până la data de 5 ianuarie 2024, iar lista finală a candidaților înscriși va fi publicată pe 12 ianuarie 2024.
 
Probele scrise în cadrul examenului vor fi susținute pe parcursul a două zile, respectiv 30 și 31 ianuarie 2024, mai exact – pe 30 ianuarie 2024 proba scrisă la drept civil și drept procesual civil și pe 31 ianuarie 2024 proba scrisă la drept penal și drept procesual penal.
 
Probele orale vor avea loc la data de 28 februarie 2024, la următoarele materii: fundamentele constituționale ale statului de drept, instituțiile de bază (din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal), organizarea judiciară și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.
 
Conform CSM, pentru a fi declarat admis la examen, candidatul trebuie să obțină cel puțin media generală 7 și cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și orală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Procurorul Augustina Liliana Vengherschi, fost șef al Parchetului Judecătoriei Mangalia, vrea să devină judecător
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii