Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:54 01 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrați stagiari constănțeni, cu examenul de capacitate amânat din cauza coronavirusului

ro

14 Mar, 2020 00:00 975 Marime text

Epidemia de coronavirus a afectat și examenul de capacitate pe care judecătorii și procurorii stagiari din întreaga țară ar fi trebuit să îl susțină în acest weekend. Printre magistrații afectați de amânarea examenului se numără șapte judecători și șase procurori dobrogeni.
Conform datelor oficiale, cei șapte judecători ce își desfășoară activitatea la instanțele situate pe raza Curții de Apel Constanța sunt Andrada Gabriela Chodan, Florina Alina Neculai, Diana Tatiana Pleșca și Ecaterina Racoviță - din cadrul Judecătoriei Constanța și, respectiv, Daria Alexandra Geambașu, Ioana Rascotă și Eduard Laurențiu Uță, magistrați ce își desfășoară activitatea la Judecătoria Tulcea.


La rândul lor, procurorii dobrogeni înscriși la examen sunt Emilia Cristea, Carmen Mihaela Farcaș, Camelia Laura Ivănuș, Daniela Marcela Popa și Andreea Verde, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, dar și Cătălin Liviu Dofin, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.


Astăzi și mâine, judecătorii și procurorii stagiari ar fi trebuit să susțină testarea scrisă la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil și, respectiv, Drept penal și Drept procesual penală.


Cu toate acestea, examenele s-au amânat, din cauza coronavirusului. Decizia a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, „având în vedere necesitatea prevenirii răspândirii la nivel național a infecției cu Coronavirus SARS-CoV-2“, se arată în informarea de presă dată publicității de forul suprem al magistraților.


Astfel, Plenul CSM a hotărât amânarea susținerii examenului de capacitate (programat inițial pentru 14 - 15 martie 2020 şi 10 - 27 aprilie 2020), ulterior datei de 4 mai 2020, „urmând ca prima probă să fie anunțată într-un termen rezonabil“.


Totodată, potrivit sursei citate, „Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea susținerii concursului de admitere la Școala Națională de Grefieri (programat inițial pentru 26 aprilie 2020), ulterior datei de 04.05.2020, urmând ca data susținerii concursului să fie anunțată într-un termen rezonabil“.


Citește și:

Cine sunt magistrații stagiari constănțeni care dau examenul de capacitate (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii