Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încep probele scrise la Examenul de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari

ro

25 Jan, 2024 15:20 721 Marime text


Consiliul Superior al Magistraturii a anunțat stabilirea probelor scrise din cadrul Examenului de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari.
 
Conform datelor oficiale, în data de 30 ianuarie 2024, magistrații stagiari vor susține proba scrisă la disciplinele Drept civil și Drept procesual civil, iar în data de 31 ianuarie 2024, aceștia vor susține proba scrisă la disciplinele Drept penal și Drept procesual penal.
 
Examenul va începe la ora 9.00 în ambele zile, urmând ca probele să aibă loc la Institutul Național al Magistraturii, din bulevardul Regina Elisabeta, nr. 53.
 
Amintim, patru magistrați,doi judecători și doi procurori, s-au înscris la examenul de capacitate organizat de Consiliul Superior al Magistraturii împreună cu Institutul Național al Magistraturii.
 
Este vorba despre judecătorii stagiari Claudia Maria Roșca (Judecătoria Darabani) și Daria Mălina Țical (Judecătoria Suceava), alături de procurorii stagiari Alexandru Mihai Breje (Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș) și Bianca Amalia Stan (Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad).
 
âProbele orale vor avea loc la data de 28 februarie 2024, la următoarele materii: fundamentele constituționale ale statului de drept, instituțiile de bază (din: dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal și dreptul procesual penal), organizarea judiciară și Codul deontologic al judecătorilor și procurorilor.
 
Conform CSM, pentru a fi declarat admis la examen, candidatul trebuie să obțină cel puțin media generală 7 și cel puțin nota 5 la fiecare probă scrisă și orală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Peste 20 de procurori noi pentru DNA! Cine sunt și de unde vin. Lista
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii