Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:18 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA. Consilierul primarului Craiovei, trimis în judecată pentru infracțiunea de luare de mită

ro

03 May, 2018 11:53 522 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Lobdă Florin-Nelu, la data faptei consilier personal al primarului municipiului Craiova, pentru infracțiunea de luare de mită în formă continuată.
         
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
         
În cursul anului 2010, inculpatul Lobdă Florin-Nelu, în calitate de consilier personal al primarului municipiului Craiova, în schimbul exercitării atribuțiilor de serviciu care constau în atragerea de sponsori pentru diverse evenimente organizate de Primăria Craiova, a pretins de la un om de afaceri, organizator al unui eveniment muzical (martor în cauză) o sumă de bani reprezentând un comision din încasările primite de organizatorul evenimentului cu titlu de sponsorizare de la mai multe societăți care aveau lucrări în desfășurare cu Primăria municipiului Craiova. Ulterior, în baza acestei înțelegeri, în cursul anului 2011, inculpatul a primit în total suma de 214.880 lei.

În același context, în prima jumătate a anului 2012, inculpatul Lobdă Florin-Nelu a pretins de la același om de afaceri suma de 40.000 de euro și a primit de la acesta un autoturism marca BMW X6.
 
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparţin inculpatului. De asemenea, aceeași măsură s-a mai dispus și asupra a 30 părți sociale pe care inculpatul le deține la două societăți comerciale.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii