Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce a declarat George Karam în faţa procurorilor Fostul patron al restaurantului Beirut a fost audiat, ieri, timp de patru ore

ro

17 Jan, 2018 00:00 1827 Marime text
George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut, a fost audiat, ieri, la Curtea de Apel Constanţa, în dosarul în care a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie. Audierea lui George Karam a durat patru ore, timp în care omul de afaceri a încercat să îşi demonstreze nevinovăţia.
 
Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 27 februarie.
 
Conform rechizitoriului, George Karam le-a declarat magistraţilor, în timpul urmăririi penale, că, în timp ce se afla în faţa restaurantului, i s-a atras atenţia asupra incendiului: „Am crezut că este vorba de un scurtcircuit la reclama de deasupra uşii de la intrare. (…) Am oprit curentul de la reclamă, apoi am ieşit afară, să văd dacă mai e fum. De pe trotuar am văzut fum deasupra acoperişului restaurantului. (…) Am reintrat (n.r. în restaurant), am luat un stingător, i-am rupt siguranţa şi am urcat scările spre mansardă, pe trei sferturi din lungimea acesteia, cu intenţia să lichidez focul. M-am oprit. Era mult fum. Nu puteam să respir. (…) M-am întors să evacuez clienţii şi personalul. Am strigat ca toată lumea să iasă afară. (…)“.
 
„Am ieşit şi eu pe stradă şi am văzut mult fum deasupra restaurantului, când am ieşit, am văzut maşina pompierilor că sosea. Am abordat pompierii şi le-am cerut să mergem la mansardă, să vedem de unde arde. Am intrat şi am urcat scările împreună cu un pompier, în acelaşi timp, umăr la umăr; în capul scărilor, culcată pe burtă, am găsit o fată. (…) Împreună cu pompierul am reuşit să o scoatem din restaurant. Am acoperit-o cu un cearşaf şi ştiu că a fost condusă la o salvare aflată mai la depărtare. (…) M-am întors în restaurant, pentru că cineva striga că sunt încă fete sus, am înţeles că încă două. Am luat o lanternă mică de la pompieri şi m-am dus pe scară, unde era un fum gros şi irespirabil. Pompierii erau deja în restaurant şi nu apucaseră să mai urce. În 30 de secunde a fost fum peste tot. Eu şi pompierii am încercat să mai urcăm, dar nu am mai putut din cauza fumului. (…) Cu un pompier am mers la tabloul general şi am scos siguranţele. (…) M-am întors în faţa restaurantului şi i-am întrebat pe pompierii care ieşeau din imobil dacă mai este cineva sus, răspunzându-mi negativ“, conform declaraţiei lui Karam, dată în faza magistraţilor.
 
Restaurantul Beirut a fost distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa Ioana Nicoleta CengherMihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.
 
Cea mai mare pedeapsă a primit-o George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut. El a fost condamnat, în primă instanţă, la zece ani de detenţie. În ceea ce priveşte partea civilă, instanţa a acordat despăgubiri de aproape opt milioane de euro, ceea ce reprezintă o premieră în Justiţia din Constanţa, având în vedere că infracţiunile sunt din culpă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii